/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Imperialiste és Wasmy a hétvége legnagyobb győztesei

Imperialiste a Kritérium-nyerő

A nap legszebb befutóját láthattuk az idei Kétévesek Kritériumában, ahol Imperialiste (Andrea Fele) bámulatos finissel gyűjtötte be a legjobb kétévesnek járó díjat.

A győzelmet ezúttal sem adták ingyen, hiszen a kanyarról a befutóra érkező lovak egy szoros bolyban közelítettek az utolsó 400 méterre. Bramastra (Piotr Krowicki) óriási momentummal 200-nál már fölénybe került és úgy tűnt semmi sem állhat az útjába, ekkor azonban az Andrea Fele ismét felrázta az Álmodó Istálló klasszisát és a vert helyzet ellenére végül győztesen kerültek ki a küzdelemből.

Wasmy a Köztársasági Díj győztese

Remek versenyben Soltész András idomítottja, Wasmy (Suták Csenge) diadalmaskodott a nap első kiemelt versenyében, a Köztársasági Díjban.

Az 1800 méteres ütközetben Wasmy már a kanyar közepén élre állt és többet nem is engedte ki kezéből a vezető pozíciót, a befutó utolsó 400 méterében a favorit Medyna és Sagana is mindent megtett, hogy megszorongassák a nyerőt, de ezúttal meg kellett elégedniük a helyezésekkel.

Hatalmas küzdelemmel kezdődött a versenynap a Smiling Hendikep-ben. A győzelem egészen az utolsó méterekig bizonytalannak tűnt, hiszen hárman is egy vonalban csatáztak az elsőségért, végül a felszabaduló falon Graffiti és Huszár Korinna Párosa járt sikerrel Vernon és Judit előtt.

Újabb győzelmet gyűjtött be az STS szindikátus Good Heart-nak (Piotr Krowicki) köszönhetően, aki rendkívül meggyőző futás után a Bayer András Emlékverseny mezőnyét is sikerrel finiselte le.

Meggyőző és könnyed elsőséget hozott Tűzfészek (Jozef Parigál) számára a dr. Bartha László Emlékverseny, ahol a reményteljes kétéves start-célban utasította maga mögé versenytársait. A helyezésekért komolyabb küzdelem nélkül Geige és Simply The Best jelentkeztek.

A nap 5. futamával Kedvesi Józsefre emlékeztünk, ahol a favorit Twisted Logic (Stanislav Georgiev) szállította a Törökszentmiklósi Mg. Zrt-nek a már igencsak esedékes elsőséget.

Suták Csenge kitűnő szériája a Horák János Emlékversenyben is elkísérte, ahol La Shaba társaként duplázott, így Soltész András mesterrel együtt, kétszer is ott lehettek a győztesek körében. A Derby távú ütközetben a főszereplő végig várásra lovagolva üldögélt a mezőny végén és csak az egyenesben indultak el. A támadás olyan lendületesre sikerült, mellyel már nem tudtak mit kezdeni az ellenfelek, így La Shaba-Alcavella-Oxford Thespian sorrend született.

Kreka István újabb sikert könyvelhetett el a szép küllemű Cellem révén, aki a Németh Ferenc Emlékkupa zárófutamában sétálta le ellenfeleit. A sárga mén hosszú ideig tartó pechszéria után talált magára, idáig valamiért elkerülte a szerencse, most viszont megmutatta mire képes. A helyezésekért ádáz harc folyt a favorit Allegro Assai (Huszár Korinna) és Flawless Flower (Morvai Előd) között, ám előbbi bizonyult erősebbnek. A győztes lovas, Bernáth Christopher számára a tapasztalat és az értékes elsőség mellett ez a siker fontos pontokat is jelentett a kupán. A begyűjtött 15 “credit-nek” köszönhetően a fiatal amatőrlovas felkerült a tabella második helyére, ahol holtversenyben Panyi Mátyással megosztott ezüstéremet szereztek (30-30 ponttal). A kupa győztese Huszár Korinna lett 47 ponttal, az egész éven át tartó kitartó és eredményes versenyzésnek köszönhetően, megérdemelten veheti majd át a sorozat győztesének járó elismerést.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS