/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Szerb – magyar hajtótalálkozó

Szombaton rendezik a hagyományos szerb-magyar hajtótalálkozót a Kincsem Parkban. Déli szomszédaink idén is kitesznek magukért, 14 kiváló lóval érkeznek, akiket várhatóan most is lelkes és népes szurkolótábor kísér el. A szerb és vajdasági sportbarátainknak köszönhetően minden futam tiszteletdíjas lesz, így most is izgalmas és látványos küzdelmekre lehet számítani.
A hazai ügetősport számára ez a nap remek alkalom a szakmai kapcsolatok építésére. Az elmúlt években elindult egy kedvező folyamat, ami érezteti jótékony hatását. A szabálymódosításnak köszönhetően a magyar tenyésztésű, de külföldi tulajdonban és tréningben lévő ügetők számára minden hazai nagydíj nyitott, azaz szerb és vajdasági sporttársak lovai indulhatnak a legrangosabb versenyeinkben is a Kincsem Parkban.
A legrangosabb verseny szombaton a Szabadkai Díj lesz 1800 méteres távon. Az 1,2 millió forint díjazású versenyben a Bécsben is jól futó Victory Knick (3) lesz a favorit Csordás Emillel. Legnagyobb riválisa Nileo (6) és Urán Lady (4) lehet. A verseny izgalmát 100.000 forint jackpot teszi teljessé.

SHARE THIS