/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 48. hét

1,9 milliárd forint értékben kötöttek Kincsem+ fogadásokat a vasárnapi ügető döntőre

Négyéves és idősebb telivérek álltak starthoz a november 26-án lefutásra kerülő Kincsem+ futamban, melyet a deauville-i szintetikus borításon rendeztek meg kedd délután. Az 1900 méterre kiírt síkversenyben tizenhatan mérték össze tudásukat, és előzetesen a 16-os számmal induló Gold Lake, valamint a 7-es Lady Sidney győzelmére lehetett számítani. Nos, ebből nem sok valósult meg, hiszen egyikük sem tudott nyerni, de még az első öt helyezett közé sem bekerülni, így valószínűsíthető volt, hogy szép osztalékok fognak születni. A befutóban hatalmas tülekedés alakult ki az élmezőnyben, amelyből végül a legutolsó pillanatban a remekül finiselő Waleed (P.Bazire) került ki győztesen. A 15-9-12-14-8-as befutási sorrend az európai fogadási rendszerben csupán egy alaptét esetében jelentett telitalálatot, amely így a fantasztikus 82 547 700 Ft-os nyereménnyel kápráztatta el a szerencsés fogadót. A sorrend nélküli Kincsem+ találatot elérők is örülhettek – köztük két honfitársunk is, akik gépi szelvénnyel játszottak valamely lottózóban – mert ezek nyereménye egyenként 700 500 Ft volt a 600 Ft-os alaptétre.
December 1-jén a Grand National du Trot (Francia Ügető Körverseny) sorozat fináléjával zárult a Kincsem+ játékhét a vincennes-i nagypályán. Az ötéves és idősebb francia tenyésztésű lovaknak kiírt fordulóstartos ügetőversenyben tizenöten álltak starthoz, az életnyereményeiknek megfelelően három különböző távról indulva (2850, 2875 és 2900 méter). A futamot hatalmas érdeklődés kísérte, amit jól mutat, hogy a teljes nemzetközi fogadási rendszerben 1,9 milliárd Ft értékben kötöttek Kincsem+ fogadásokat a játékosok! A versenysorozatban vezető ELVIS MADRIK (8) és az őt üldöző BACHAR (5) csatájára lehetett számítani, de a legnagyobb térhátrányból induló, és a tavalyi körversenyben győztes CLEANGAME (15) könnyedén oldotta meg a feladatot. A pontverseny végeredménye azonban nem változott, hiszen a futam győztese ezzel csak a harmadik helyre ugrott a ranglistán, míg az első kettő között nem változott a sorrend. A hajtók versenyében azonban Eric Raffain ezzel a sikerrel az élre ugrott, megelőzve a sokáig vezető Franck Nivardot. A hajtók között Jean Michel Bazire elsőségét már jó előre bebiztosította, így 2010, 2014, 2015 és 2018 után ismét a francia ügető ikonja emelheti magasba a trófeát.
Ami a játékot illeti a 15-1-10-2-6-os eredmény két hazai „tutista” szelvényén volt megtalálható, igaz nem pontos sorrendben, ami 437 700 Ft nyereményt jelentett szelvényenként. A Bónusz 4 találat 11 520 Ft-ot, míg a Bónusz 3 találat 1 680 Ft-ot fizetett.

Horváth Zalán

Cleangame (15) könnyedén verte Eclat de Gloire-t (1) a Francia Ügető Körverseny döntőjében
Forrás: turfomania.fr

SHARE THIS