/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Zsenerőz elismerése

2019-ben a Nemzeti Ügető Ligát toronymagasan a négyéves pej kanca Zsenerőz (SJ’s Photo – Hitelező) nyerte. A szlovén tréningben szereplő klasszis Mitja Szalviccsal már döntős volt tavasszal a Nemzeti Díjban, majd a Derby és a Divat Fesztiválon egy páratlan sorozatot indított el. Megnyerte a 105. Magyar Ügetőderbyt, a Kanca Díjat, a nemzetközi 105. Hungária Díjat, a Köztársasági Díjat és a Ménesek Díját. A Köztársasági Díjban találkozott és felülmúlta az évjárat másik kiemelkedő lovát, az import Zeal di Girifalcot. A versenyszezon végéhez közeledve a versenyszervező nevében Pécsi istván ügyvezető igazgató elismerő oklevéllel és disztakaróval díjazta a bajnokot. Zsenerőz tenyésztője a Kabala Ménes Kft. tulajdonosa Vince Béla.

Vince Béla tulajdonos
Minden futtató azzal a reménnyel vásárol csikót, hogy az majd megnyerje a Magyar Ügetőderbyt. Ilyen vagyok én is, ezért a legnagyobb sikernek a Derby győzelmet tartom. Azóta minden más, máshogy élem meg a versenyeket a nagydíjakat. Nagyon hálás vagyok minden szakembernek, aki hozzátett az elmúlt években Zsenerőz sikeréhez. A 2020-as szezonban várnak még rá komoly versenyek itthon, többek között az Ötévesek Nagydíja és a Marschall József Emlékverseny, de szívesen kipróbálnám külföldön is, mert megérdemelné és úgy gondolom, hogy jó menedzseléssel kint is megállná a helyét. Hogy ez Svédország vagy Franciaország lesz az a jövő zenéje még.

Pécsi István a Kincsem Park ügyvezető igazgatója
Idén is a legjobb ló nyerte a Nemzeti Ügető Ligát! Zsenerőz nagyot ment idén, versenyről-versenyre javult és a legfontosabb futamokat magabiztosan nyerte meg. Megkerülhetetlen a szlovén Mitja Slavic tréner munkája, aki tökéletes állapotban tartotta a lovat, ez az egyműködés is igazolja a régiós szakmai összefogásban rejlő lehetőségeket, ami magában foglalja a hazai lovak piacának esetleges növelését is. A Kincsem Park igazgatójaként természetesen nagyon örülnék annak, ha jövőre is nálunk versenyezne, de tiszteletben kell tartani a tulajdonosnak azon tervét is, ha lovát a következő szezonban külföldön is kipróbálja.

SHARE THIS