/ by /   Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Életpályamodell – Lóápoló bejelentő lap

A Kincsem Nemzeti Kft. tájékoztatja az érintett lovászokat, lóápolókat és istálló személyzeti dolgozókat, hogy a részükre meghirdetett

Életpálya Teljesítményösztönző Versenydíjak a Nemzeti Lóverseny Elszámoló Rendszerben (NLER) 2019. december 13-ig elérhetővé válnak azok részére, akik az alábbi dokumentumokat leadták a Versenytitkárság részére:

  • „Lóápoló bejelentő nyilatkozat” az idomárok részéről.
  • „Elszámolás bejelentő nyilatkozat” a lóápolók részéről. (Ebből 3 fajta is van: magánszemélyi-, egyéni vállalkozói és ún. elszámolási kapcsolat bejelentő nyilatkozat.)
  • Ha egy lóápoló magánszemélyként vagy egyéni vállalkozóként kíván elszámolni, akkor egy ún. „NLER rendszer hozzáférési kérelmet” is ki kell töltenie.
  • Ha egy lóápoló egy céget nevez meg mint elszámolási kapcsolatot, akkor a cégnek kell ezt a kérelmet kitöltenie (amennyiben még nem tette meg ezt korábban).

A nyomtatványok letölthetők a kincsempark.hu oldalról.

Az NLER egy internetes rendszer, melynek segítségével az elszámoló partnerek követhetik az egyenlegük alakulását, és letölthetik az ún. „Nyereménybekérő leveleiket”, valamint e rendszeren keresztül kérhetnek banki átutalásos kifizetést az egyenlegük terhére.

Lóápolási teljesítményösztönző versenydíjban részesülhet minden olyan személy (az idomáron kívül), aki a versenyistállóban a lovakkal kapcsolatos munkát (almozás, lóápolás, munkalovaglás, stb.) végez.

A fenti versenydíjak a bejelentéskor az istállóban dolgozók részére járnak, még akkor is, ha az ezt megelőző időszakra vonatkozóan kerül kiszámolásra az összeg.

Az idomárok minden hónap elején nyilatkozhatnak a náluk történt változásokról, amennyiben ez nem történik meg, az utolsó leadott nyilatkozat alapján történik a számfejtés.

A havi elszámolás lezárása után visszamenőleges módosításra a rendszer nem ad lehetőséget.

SHARE THIS