/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Aileron győztes visszatérése

Ahogy vártuk, remek versenyt hozott a szombati főfutam, a Feiser Emlékverseny. A szilveszteri Lovaregyleti Díj főpróbáján tért vissza pihenőjéről Aileron (Varga Sándor), méghozzá nagyon eredményes szerepléssel. A Prolongo istálló klasszisa a befutóban érkezett meg az addig vezető, majd később diszkvalifikált Vital RG mögé, végül pedig nagyon biztosan hagyta maga mögött. A két helyezésen az erős mezőnyben is kitűnően mozgó Unika Vik (Angyal Andor), valamint King’s Call (Vezér Emese) osztozott.


A román-magyar találkozó mindhárom futama érdekesen, izgalmasan alakult, bár eltérő módon. A Kétévesek Versenyét Saya Best CD nyerte meg a pályán, a startnál való jogtalan előnyszerzése miatt végül azonban át kellett adnia az aranyérmet Farya BD-nek, akinek kocsijában Kolozsi László pályafutása 400. győzelmét ünnepelhette! Egy órával később, a Látszat Díjban egy rendkívül látványos finist követően hajrázta le ellenfeleit Zorro SCA (Goran Zolnaji), sokaknak okozva ezzel kellemes meglepetést. A Paál László Emlékversenyben a nap legkomolyabb küzdelmét láthattuk Zolta (Veljko Mazsity) és Very Nice Photo (Vezér Emese) között, a célban a favorit volt előrébb minimális különbséggel.


A délután legnagyobb hendikepjében Salihamidzic (Márton Lajos) ért haza könnyedén, míg a napi amatőrversenyt az idei champion Gyolai Zoltán húzta be Une Dame jóvoltából.A Nábob Díjban Australian Gold (Csordás Emil) búcsúzott a nyeretlenségétől, míg a tiszteletdíjas Csicsery-Rónay istván Emlékverseny Hendikepben Velence R. (Farkas György) szerezte meg harmadik idei sikerét. Folytatás december 26-án, a hagyományos karácsonyi versenynappal!

SHARE THIS