/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kis istálló, szép remények – Berghoffer Szandra

Hogyan értékeled a 2019-es szezont?

Összegezve a tavalyi évet azt mondhatom, hogy nehéz szezonon vagyunk túl. Egy versenyt nyertünk még áprilisban, Captain Angrypants (FR) (Zambezi Sun-Princesse Gaelle) révén a Sütvénypusztai Hendikepben, emellett a győzelem mellett pedig több helyezést is sikerült elcsípnünk. Úgy gondolom az állomány nem volt az igazi, sérülések is akadályozták a felkészülésünket. A szezon végén érkezett hozzánk több új ló is, többek között az eddigi versenyek során az ESDE istálló színeiben versenyző Lady Zsu (Lethal Force-Lady Vermeer) és Georges Song (FR) (George Vancouver-Ribadesella). Rajtuk kívül idomításomba került még a hároméves kanca, Sally Rose (IRE)  (Arakan-Satco Rose) is. Véleményem szerint jó képességű lovak, sok fantáziát látok bennük, akár nagyobb versenyekben is eredményes szereplést várhatunk tőlük.

Tréningedben egy hároméves áll. Mesélj eddigi teljesítményéről!

Az egyetlen háromévesünk Zilyony (Rendezvous-Zelnike). Yearlingként már az én idomításomban állt, háromszor futott, viszonylag közel volt. Apja hosszú távú ló volt, anyja sprinter, így terveim szerint 1400-1600 méterre fog futni. A következő szezonban nem szeretném bedobni a mélyvízbe, szeretném megnézni hogyan teljesít, majd ehhez mérten nézek neki versenyeket. Reményeim szerint jó hendikep ló lehet belőle.

Milyen elképzeléseid vannak a 2020-as szezonról?

Főként a négyéveseket szeretném előtérbe helyezni és fokozatosan lépkedni velük felfelé. Lady Zsuval hosszabb távú kiemelt kanca versenyben való indulást is elképzelhetőnek tartok, Sally Rose-nak pedig a valódi távját szeretném megtalálni. Georges Song herélés után fog futni, reménykedem abban, hogy sok van még benne.

Nem dolgozol sok lóval. Tervezel több lovat az idomításodba venni?  

Úgy gondolom, hogy a kisebb istálló számtalan előnnyel jár. Az összes lóra van időm, minőségi munkát tudok végezni velük. Stabil tulajdonosaim vannak, mindig mellettem állnak és támogatnak. Az ő lovaik számomra a legfontosabbak.

Sokáig versenyben is lovagoltál, elképzelhető, hogy a következő szezonban ismét látunk a Kincsem Parkban lovagolni?

Versenyben már nem szeretnék indulni, szép volt, jó volt. Hat évnyi versenyszezon nekem elég volt. Tudom az erősségeimet és a gyengeségeimet, tudom magamról, hogy munkalovasként sokkal jobb teljesítményt tudok nyújtani és sokkal többet tudok adni a lovaimnak, mint egy verseny során. A lovakból pedig a maximumot szeretném kihozni, így a hozzájuk legjobban illő lovast szeretném felültetni rájuk.

A versenyszervező 2019-ben bevezette az Életpályamodellt, mely komoly plusz támogatást nyújt a szakmának. Mi a véleményed róla?

Személy szerint egy remek kezdeményezésnek tartom! Ennek köszönhetően támogatva érezheti magát minden lovas szakember, nem csak a trénerek és a zsokék. Minden ember munkájára nagy szükség van a lovak mellett, ami szükséges a versenyrendszer fenntartásához.

SHARE THIS