/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Gönczi Rebeka izgatottan várja a Kapunyitót

Kettős érzéseid lehetnek tavalyról. Jól ment a lovaglás, klasszikus versenyt nyertél, majd jött szeptember elején az a komoly bukás és sérülés, ami a tavalyi szezon végét jelentette nálad. Gondolom a nagydíjakra emlékszel vissza a legszívesebben.

Hála Lilinek (Pigeon Catcher-Lizalia) sok kiemelt versenyen vehettem részt tavaly, nem is nagyon tudok választani közülük, ugyanis életem három legemlékezetesebb versenyét élhettem vele át! Ez pedig a Hazafi Díj, a 97. Magyar Derby és a Magyar Kancadíj volt. A Hazafi Díjban és a Magyar Kancadíjban sikerült győznünk, a Derbyben pedig másodikként értünk célba. Egy álmom vált valóra azzal, hogy ezekben a versenyekben lovagolhattam!

Szeptember óta nem láttunk lovagolni. Hogy vagy? Hogyan telnek a napjaid a baleset óta?

Úgy érzem, hogy napról-napra jobban. Eleinte nagy fájdalmakkal küzdöttem és tehetetlennek éreztem magam. Kis idő után tudtam folytatni a tanulmányaimat az egyetemen, ami bár így nehéz volt, de legalább elterelte a figyelmemet a történtekről. Most, hogy végeztem a vizsgáimmal egyre több mozgást tudtok belecsempészni a napjaimba. Gyógytornára járok hetente többször és úszni is elkezdtem már, ami nagyon sokat segít. A felsorolásból nem hagyhatom ki az elmaradhatatlan nagy sétákat a kutyámmal, aki az egyik támaszom volt a nehéz időszak alatt.

A történtek után megfordult a fejedben, hogy esetleg abbahagyod vagy abba kell hagyni a sportot?

Őszinte leszek, lelkileg nagyon nehéz volt számomra feldolgozni ezt az egészet a fizikai fájdalom mellett. Két hét szinte teljesen kiesett az emlékezetemből, csak az maradt meg bennem, hogy nagyon elbizonytalanodtam abban vajon ez az én utam? Kell-e nekem ezt egyáltalán folytatnom? A befejezés, mint konkrét döntés nem fogalmazódott meg bennem, sőt most ez az érzés folyamatosan távolodik tőlem. Ahogy telt az idő és a versenyeket néztem a Kincsem Parkban éreztem, hogy egyre jobban hiányzik a lovaglás, a lovak közelsége és a versenyek hangulata. Ekkor már világos volt számomra, hogy ott a helyem a Kincsem Parkban!

Mikor láthatunk téged újra nyeregbe szállni?

Az orvosom javaslata alapján februártól kezdhetem el a fokozatos terhelést, felkészülést a következő szezonra. Ha minden a terv szerint halad, az április 5-én vasárnap a Galopp Kapunyitón szeretnék már lovagolni versenyben.

SHARE THIS