/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Molnár Orsolya eredményesebb szezont vár

A 2019-es szezonban a megszokottakhoz képest kevesebb startolód volt, csupán 25 versenyen indultak az idomításodban álló lovak. Hogyan látod a szezont?

A kis állományom az előző szezonban nem futott sokat, azáltal nem volt túl eredményes sem. Az idomításomban egy hároméves, két idősebb ló és négy csikó állt. Elmondhatom, hogy a csikók esetében nem feltétlenül a kétéveseknek kiírt versenyeket tartottam szem előtt, inkább arra fektettem a hangsúlyt, hogy hosszútávon megbízható, stabil lovak legyenek. Az idősebb lovak mondhatni egyenletesen teljesítettek, esetükben az volt inkább a fontos, hogy a formájukat megfutva, egészségesen tudjanak lejönni a pályáról.

Milyen tervekkel várod a 2020-as kapunyitót?

Már maga az indulás is jobbnak tűnik, jobb és nagyobb az állományom! Terveim között vannak kiemelt versenyek, persze apránként készülünk rájuk. A tél mindig nagy változást hoz a lovaknál, ilyenkor még nehéz megmondani előre bármit is. Winter Tale (GER) (Amaron-Wonderful Time) szinte minden alkalommal pénzért futott, vele a magasabb kategóriájú versenyeket céloztam meg, bízom abban, hogy a téli pihenő után feltöltődve tud visszatérni. Arktisz (FR) (Harbour Watch-Alsace) egyetlen alkalommal tudott futni, akkor nyert is, viszont megsérült, kezelték, nem tudtunk vele indulni több versenyen. Bízom benne, hogy 2020-as szezonban is eredményes lesz. Az öreg kedvenc, Sabato (CZE) (Tiger Cafe-Shakira Mia) már 10 éve megbízható lovam, vele főként gátversenyekben gondolkozom, munkában kirobbanóan teljesít, még mindig nagy kedvvel versenyez.

Hány yearling érkezett az idomításodba ősszel?

Négy kanca és egy mén, közülük négy Bábolnáról, egy pedig Nemétországból. Szépen mozognak, amikor csak a körülmények engedik nyergelve vannak. Van olyan, akit korainak gondolok már most, de ez is változhat még. Sok esetben amelyik yearlinget korainak érezné az ember az fog végül a legkésőbb indulni versenyben, több alkalommal is történt már ilyen. A készülésüket rengeteg dolog akadályozhatja, erre nem gondolunk mindig. Minden a gyorsmunkák során fog eldőlni, ekkor látjuk majd milyen a kondíciójuk, mikor lesznek alkalmasak arra, hogy versenyezhessenek.

A versenyszervező által bevezetett Életpályamodell miben segíti a lovas szakembereket?

Rendkívül jó dolognak tartom magát a kezdeményezést! Eddig nem adódott olyan lehetőség, amivel a lovászok, munkalovasok munkáját elismerésben tudtuk volna részesíteni, ez most megváltozott. Az ő munkájuk is figyelmet kap, hiszen ahhoz, hogy az istálló és a lovak versenyeztetése jól tudjon működni elengedhetetlen az ő tevékenységük. Abban is segíti őket, hogy érezzék, fontos az, amit a lovakért tesznek!

SHARE THIS