/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Díjugratásból galopp – Bányai Rita

Munkalovasként kezdted a szakmát galoppon, 2017 óta idomárként veszel részt a versenynapokon. Hogyan kezdődött nálad a lósport szeretete?

Kiskoromtól kezdve a lovak szerelmese vagyok, tíz évesen már díjugratásban versenyeztem. Az elmúlt években sajnos több baleset is ért, emiatt szüneteltettem a lovaglást, de terveim között szerepel a visszatérés. Galopp karrieremet Korona Károly istállójában kezdtem, mint munkalovas, 2006-ban sík-és ugróversenyeken is indultam amatőrként. A telivérekkel töltött évek alatt több ötletem is volt a tréningek kapcsán, így úgy gondoltam belevágok és kipróbálom magam. Jelenleg munkámat Hajdi Lajos idomár segíti szakértelmével, nagyon hálás vagyok neki ezért!

Melioria (Garabonciás-Millennium) hároméves kancád családi tulajdonban áll, tavaly két versenyben indult. Sikerült megtalálni számára az ideális távot?

Melioria szerencsére jól telelt, az alapozásnál tart jelenleg. Az előző héten már gyorsabb munkát is mentünk vele, hála a jó időnek és a talaj remek állapotának! Eddigi teljesítménye alapján úgy gondolom, hogy távbírásban az apjára ütött, főként hosszútávú versenyekben gondolkozunk.

Vannak már elképzelések a 2020-as szezonnal kapcsolatban?

Vannak ötletek, hogy milyen versenyekre szeretnénk nevezni, természetesen sok múlik az évközi teljesítményén is. Terveink között van a szezonnyitó futamok egyikén indítani, először 1400 méteren, majd ha minden jól megy, fokozatosan emelnénk a távot. Minden tulajdonos álma a Derby, így hazudnék, ha azt mondanám a mi fejünkben nem fordult meg. Ha azt nyújtja, amit várunk tőle látok rá esélyt, hogy magasabb kategóriákban is eredményes lehet.

A tréninglista alapján egy hároméves herélt, Never Give Up (Rendezvous-National Flirt) is nálad készül. Mit lehet tudni róla?

Ő Orosházáról érkezett hozzám tavaly ősszel, későn kezdtük el vele a közös munkát, de bízom benne, hogy akár az április 5-i Galopp Kapunyitón már bemutatkozhat. Ő is jól telelt és szépen dolgozik, kíváncsian várjuk, hogy mit mutat majd meg képességeiből a szezonban. Bízom az eredményes szereplésében!

SHARE THIS