/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Szenzációs siker! – Fazekas Andrea világbajnoki harmadik

Fazekas Andrea az Amatőrhajtók Világbajnokságának záró napján fantasztikus hajrával és újabb három dobogós helyezéssel megszerezte az összetettversenyben a harmadik helyezést az amerikai Pompano Parkban. Magyar idő szerint szerda hajnalban folytatódott a versenysorozat, melyet reménységünk egy harmadik és egy hetedik helyezést követően az összetett tizedik helyéről várt.
A második napon három pacer (poroszka) versenyben volt érdekelt. Big Bad Baby kocsijában a harmadik helyen ért célba, Jaded Dreammel győzött, majd a záró futamban Rock N Roll Rosie társaként a második helyen végzett. Az öt futamban négyszer állt fel a dobogóra, kiegyensúlyozott versenyzéssel harminc pontot gyűjtve feljött az összetett verseny harmadik helyére, azaz világbajnoki bronzérmes lett, egyben a legeredményesebb női versenyzője a világbajnokságnak. Az összetett pontversenyt és a világbajnoki címet a belga Piet Van Pollaert nyerte az olasz Andrea Sallustio előtt. Fazekas Andrea ezzel a szenzációs eredményével a magyar ügetősport elmúlt húsz évének legnagyobb nemzetközi sikerét érte el.
– Nagyon boldogok vagyunk, örülök, hogy a férjem Horváth György el tudott jönni velem rengeteget segített. – mondja az újdonsült világbajnoki bronzérmes. – Egy ilyen versenyen részt venni hatalmas élmény az eredménytől függetlenül is. Ami segített, hogy már többször hajtottam Amerikában, kétszer már sikerült itt nyernem is, így ilyen nyomás nem volt rajtam, ráadásul pontosan tudtam, hogy mire lehet számítani. Jó pár nappal a verseny előtt már itt voltunk, nem volt gond az átállással és még maradunk is a hétvégéig, hogy teljes legyen a versennyel és a sok szakmai programmal összekötött vakáció. Nagyon baráti volt a légkör végig. Talán a korábbi győzelmeim miatt, nagyon figyelmesek voltak velem a házigazdák. Köszönöm mindenkinek, akik otthonról drukkoltak nekem.

 

SHARE THIS