/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 2. rész

Jelen írásunkkal szeretnénk tájékoztatást adni a szakma jelenlegi körülményeiről az E-Turf hasábjain. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nem a legkönnyebb időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezett idomárok állhatatosan végzik munkájukat, lovasaikkal és lovászaikkal együtt szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Plusz idő, plusz lehetőség – Stanislav Georgiev

Milyen nehézségeket okoz a járvány miatt kialakult helyzet a hétköznapi munkában?

Egyelőre nem mondanám, hogy bármilyen problémát okoz számunkra. Ugyanúgy zajlanak a munkák, ahogy eddig. Természetesen a gyors tréningeket mi is hanyagoljuk, inkább a kondíció fenntartására fektetünk nagy hangsúlyt, mivel konkrét információ még nincs arról, hogy mikor is léphetnek pályára a telivérek.

Miben változtak az elképzeléseitek így, hogy kérdéses a Galopp Kapunyitó pontos időpontja?

Szerintem még korai bármit is mondani ezzel kapcsolatban, egyelőre nem látjuk még a történet végét. Ez eléggé megnehezíti a helyzetünket, de bízom abban, hogy jól fognak alakulni a dolgok!

Hogyan módosult a kétévesekkel végzett munka?

Velük ugyanúgy dolgozunk, ahogy eddig, több időt tudunk tölteni az alapozó munkákkal, amit én külön előnynek könyvelek el. Nem sürgettük őket ez idáig és ezután sem fogjuk.

Mit gondolsz, mennyire lesz a lovak hasznára ez a plusz felkészülési idő?

Én személy szerint talán még nyugodtabb is vagyok a későbbi kezdés miatt. Jó telet zártunk, mivel az időjárás kegyes volt hozzánk, így tudtunk minőségi munkákat végezni, de én örülök annak, hogy van még időm megfigyelni melyik ló milyen állapotban van, milyen munka kell még ahhoz, hogy elérjen a megfelelő szintre. Mivel sehova nem sietünk, így abszolút a minőségi munka javára szolgál ez az időszak.

Mi az, ami ebben a nehéz helyzetben motivál téged, illetve a tulajdonosokat?

A lovak rendben vannak, jól teleltek és jól dolgoznak. Kell ennél több motiváció? Várjuk, hogy elkezdődjenek a versenyek és megmutassák mit tudnak! Emellett az is nagy segítséget jelent, hogy a box bérleti díja és a pályahasználati díj elengedésre került.

Hogyan látják a tulajdonosok a megváltozott körülményeket?

Nekem pozitív benyomásaim vannak szerencsére, senki nem élt panasszal, ebből is látszik milyen korrekt tulajdonosi körrel rendelkezem. Nagy megértéssel fordulnak a jelenlegi szituáció felé, tudják, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt. Bízom benne, hogy ez a későbbiekben is így lesz!

Fotó forrás: Juhász Zsóka

SHARE THIS