/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 9. rész

Jelen írásunkkal továbbra is szeretnénk tájékoztatást adni az e-Turf hasábjain a szakma jelenlegi körülményeiről. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nehéz időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezettek töretlenül végzik munkájukat, szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Reméljük a legjobbakat – Kovács-Bakos Szilvia

Milyen nehézséget okoz a kialakult helyzet a mindennapi munkában?

Egyelőre a munkában nem okoz gondot a kialakult helyzet, mindenki jár, ahogy eddig. A lovakkal is változatlanul készülünk, edzésben tartjuk őket.

Mit tesznek azért, hogy megőrizzék a saját és kollégáik egészségét?

Az istállón belül adott a szappan és meleg víz, emellett fertőtlenítőt is használunk. Mivel sok lovasunk, illetve istállóban dolgozó szakemberünk a telepen él, így emiatt kevésbé aggódunk. Aki Budapestről érkezik őket külön megkérjük a higieniai szabályok betartására.

Milyen munkákkal készülnek a később kezdődő szezonra?

Ugyanúgy készülünk a telivérekkel, kondíció és tüdőmunkát kapnak főként. Megyünk velük gyorsabb tempókat is, de csak mértékkel.

Miben kellett változtatni az elképzeléseken a leállás miatt?

Erre nehéz bármit mondani, mert még nem látjuk hol lesz a történet vége. Meglátjuk, hogy mi hogyan alakul.

Mi az, ami ebben a nehéz helyzetben motiválja őket és a tulajdonosokat?

Egyelőre kitartanak a tulajdonosaink mellettünk és reméljük, hogy sokáig. Kérdés, hogy meddig tart ez a nehéz időszak, aminek mindenki az áldozata és senki sem tehet róla, emellett az is kérdés, hogy ez a helyzet mennyiben fogja befolyásolni a ló létszámot. Minket főként az motivál, hogy vannak jó képességű lovaink. Az eddigi csapathoz érkeztek importok is, ők is jól dolgoznak, így kíváncsiak vagyunk mit fognak mutatni a versenyek alkalmával. Úgy gondoljuk, eredményesek lehetnek nagy versenyekben, ez reményt ad a folytatásra.

Miben kell módosítani a tréningmódszereken az eddigiekhez képest?

Mondhatni semmiben nem módosult a módszerünk, egyedül abban, hogy nem mennek erőteljes kilovagolt munkákat. Amelyik lóval esetleg lemaradásunk volt, velük most fel tudunk zárkózni a többiekhez, akár már az első napon is futóképesek lehetnek. Óvatosan készülünk velük.

Hogyan módosul a kétévesekkel végzett munka?

Ők is folyamatosan dolgoznak, ahogy eddig.

Hány amatőr lovasra számíthatnak?

Amatőr lovasaink rendszeresen járnak, bár új ember nem érkezett, de szerencsére lovasokkal jól állunk.

Mennyire segített a tavaly év végén felvett életpálya modell összegek visszamenőleges kifizetése?

Nagy segítség volt, mindig jól jön a pénz, de ebben a helyzetben főként. Egy kis pluszt adott az embereknek.

Ki a legmegbízhatóbb tulajdonosa?

Minden tulajdonosom egyaránt megbízható, remélem, hogy mihamarabb rendeződnek a körülmények és ugyanúgy folytathatunk mindent, ahogy eddig.

Fotó forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS