/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Lehet e szerelem első látásra? Interjú Tarnai Lindával I. rész

Linda, mesélj egy pár szóban magadról kérlek, mivel foglalkozol?

Több, mint 15 éve dolgozom marketingesként a média területén, szabadidőmben pedig ékszereket készítek, de elsősorban édesanya vagyok, aki az uszoda lelátóján szurkol úszó gyermekéért, ugyanakkor egy ideje már az agárpályákon is feltűnök.  Ahhoz, hogy az élet több területén elvárásaim szerint teljesítsek, kiemelten fontosnak tartom a testi, lelki és szellemi harmóniám megtartását. Mert ha ez rendben, minden rendben van.

A kutyás múltam messzire nyúlik vissza, közel 15 évig angol vizsláim voltak, akikkel szinte bejártam a fél világot, no, nem a gyorsaságuk inkább a szépségük miatt. Aztán egy jó pár év kihagyás után, újra hiányozni kezdett a „kutyás élet”.

 

15 év jó hosszú idő egy fajtával, nem jellemző a váltás, főleg nem egy habitusában teljesen más jellegű kutyára. Hogy történt a nagy találkozás?

A férjem unszolására látogattunk el az Agár Fajtamentőkhöz, ahova azzal az érzéssel érkeztem, hogy vagy szerelem lesz első látásra, vagy semmi. Hát az előbbi történt. Egy csodálatos fekete démont pillantottam meg, aki valahogy egészen más volt, mint a többi. Elegáns, megfontolt, fegyelmezett ugyanakkor igen nőies. Úgy tűnt rajtam kívül senkinek sem kellett, én ellenben azt éreztem, hogy tökéletes társam lesz. Furcsa volt ez a szerelem első látásra érzés, mert a bőrös, kajla, lógófülű vizsla után, egy feszes, izmos, elegáns, egérfejű kutya….. hát eléggé komfortzónán kívülinek tűnt. De csak két napig. Ennek idestova már másfél éve. Hiszem, hogy az állatoknak is van lelkük, mit nekünk embereknek és én ezt a lelki kapcsolódást kerestem akkor is, amit meg is találtam. Valamivel később, amikor lakhelyünk környékén sétálgattunk megszólított egy fiatalember, érdeklődött, hogy honnan az agár, mert ő már régóta figyeli és tuti valami szuper kutya. Mondtam neki, hogy passz, nemrég fogadtam örökbe, de köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmem és ezzel új irányba terelt.  Neki köszönhetem, hogy ma már tudom, mekkora kincs Csontrakéta High Blood „Penny” (Skip The Field és Z Eagle Joanna kölyke). Hát így indult az agaras történetem…

Folyt. köv.

SHARE THIS