/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Interjú Bernáth Krisztina trénerrel II. rész

Magic & Voice anya és fia

Eddigi agaras pályafutásod alatt milyen eredményeket értél el, mire vagy a legbüszkébb?

Az első versenyagaram a fentebb említett (Interjú Bernáth Krisztina trénerrel I. rész – a szerk.) Tico Fless Betty volt, aki már 10,5 éves. Sajnos a verseny karrierje hamar befejeződött, mivel a harmadik versenyén eltört a lába, de remek tenyészszuka lett belőle. Az ő kölykei pl. Christina Bernath’s Zara, aki 2017.09.30- án Isaszegen ’track recordot’ futott 670m-en, valamint Christina Bernath’s Dior, aki a 2016-os Alsónémedi Kölyök Derby győztese, illetve a Kincsem Parkban is nyert már versenyt.
Ő az anyukája a mindenki által jól ismert nagy kedvencnek, Christina Bernath’s Deadshot-nak is, akinek az édesapja Lyreen Mover /Drogba/. Deadshot /Picike/ a Kincsem Parkban megnyerte nekem 2017-ben a Kölyök Derby-t, majd Baranyai Ádámmal folytatta sikereit, amire nagyon büszke vagyok.

A másik szukám, akire szintén büszke vagyok Somersby Nana. Sajnos a történelem megismételte önmagát, mert csupán 5 versenyt tudott futni – azokat igen jó eredményekkel -, minek után a franciaországi világbajnokságra való felkészülés közben ő is eltörte a lábát, így őt is bevontam a tenyésztésbe.
Nana egyik kiemelkedő kölyke Christina Bernath’s Hellboy Európa Bajnok volt Isaszegen, a testvére Év Agara Finnországban coursingen.
A harmadik szukám, akivel tenyésztek The Voice – akit Angliából hoztam haza magammal. Voice Jaxx on Fantasy-val leszületett almából is nálam maradt egy kölyök, Christina Bernath’s Magic, aki idén fogja megmutatni képességeit a lovin. Ebből az alomból még Amerikába is került ki kölyök, akivel nagyon meg vannak elégedve.

Úgy tűnik, eddig minden alomból születtek nálad nagyon jó kutyák.

Igen, sokan kérdezik is tőlem, hogy csinálom, hogy minden alomból kerülnek ki gyors kutyák. A titok szerintem a szeretet. Én a fedeztetés napjától kezdve minden nap beszélek a kiskutyákhoz az anyaméhben meg az anyjukhoz és nagyon nagy szeretettel várom őket.
Tudatos tenyésztőnek tartom magam, mindig tudom mit miért csinálok. Betty mellé azért választottam Drogbát, mert óriási eredménynek tartom az Angol Derby előfutamokon veretlenül végigmenni, majd a döntőben majdnem nyerni! Azt hiszem Jaxx on Fantasy-t sem kell bemutatnom, mindenki ismeri kiemelkedő írországi sikereit.

Most is vannak nálad picik?

Igen, a napokban születtek meg Nana (Somerby Nana & Christina Bernath’s Dior) kölykei, akik szerintem nagy reménységek lesznek és vannak is még páran, akik gazdit keresnek.

Mik a terveid a 2020-as évre, kikkel fogsz idén versenyezni a Kincsem Parkban?

A magam részéről három kutyával tervezek futni az idei szezonban. Közülük egy a saját kutyám; Christina Bernath’s Magic, a másik kettő pedig Petz László tréningezésben nálam lévő agarai; Springwell Champ – egy Írországból vásárolt 2 éves amerikai vérű kan – és Big Blood Hella egy 3 éves nagyon gyors szuka.

Hadd mondjam el, hogy nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan pálya épült Magyarországon, ahol minden megvan ahhoz, hogy korrekt, profi versenyeket rendezzünk! Nagy lehetőségnek tartom az Agárstadiont, mert úgy gondolom, hogy sokkal több embernek kellene megismernie az agarat és ezt a sportot, akár futtatóként, akár kedvencként tartott gazdi jelöltként, ami nekünk agaras trénereknek és tenyésztőknek is kedvező lenne.
Számomra nem volt kérdés, hogy itt fogok futtatni, hisz Tenczel Gábornak és a Kincsem Parknak köszönhető minden olyan, mint kint Angliában vagy Írországban. Bízom benne, hogy itt is minden a kutyák érdekeit fogja szolgálni, korrekt futamok lesznek sok boldog nézővel, fogadóval, tulajdonossal és trénerrel.

SHARE THIS