/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 24. rész

Jelen írásunkkal továbbra is szeretnénk tájékoztatást adni az e-Turf hasábjain a szakma jelenlegi körülményeiről. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nehéz időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezettek töretlenül végzik munkájukat, szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Lakatos Csaba

Milyen nehézséget okoz a kialakult helyzet a mindennapi munkában?
– Gyakorlatilag a mindennapi munkában nem látom, hogy nehézséget okozna. Majdnem mindenki mozgatja a lovakat, készítik őket, várják a versenyek kezdetét.

Mit tesznek azért, hogy megőrizzék a saját és kollégáig egészségét?
– Kézfertőtlenítőt helyeztünk ki az istállóba és megtartjuk egymástól az előírt távolságot. Szerencsére ez könnyen megoldható, az istállóban kell csak figyelni és ha ott betartják, kint a pályán tréning közben szinte nem is találkoznak a hajtók.

Mennyi könnyebbséget nyújt, hogy a Kincsem Park a kialakult helyzetre elengedi bokszbérleti és a pályahasználati díjat?
– Természetesen ez a könnyítés nagyon jól jön, de a kimaradt versenynapok így is nagyon nehéz helyzet elé állítják tréneket, tulajdonosokat és a szakmát, mely három szereplő már mondhatjuk, hogy nagy százalékban összemosódott.

Milyen munkákkal készülnek jelenleg a később kezdődő szezonra? Módosult-e a tréningmódszer?
– Mindenki másképp készül, van aki kicsit többet készíti és van olyan, aki a most kiadott tervezetig csak épphogy kondiban tartotta a lovait.

Mi az ami ebben a nehéz helyzetben motiválja őket, a tulajdonosokat?
– Mindenki nagyon várja, hogy minél előbb elkezdődjön a versenyzés. Volt már ennél nehezebb helyzet is, több leállás is, most talán már látszódik az alagút vége. Vannak tervezetek, amiket most a Kincsem Park kiadott, ezért most mindenki nagyon bizakodó, így könnyebb kihúzni ezt az időszakot.

Hogyan módosul a kétévesekkel végzett munka? Mennyire válik hasznukra a csikókra fordított több idő?
– A kétéveseket egyébként is csak később szokták bemutatni, így a velük folytatott munka nem változott.

Változott-e az amatőrhajtók száma?
– Csökkent, kevesebben jönnek a kialakult helyzet miatt.

Ha lenne három kívánsága, mik lennének azok?
– Minél előbb induljon el a versenyzés, a szakma és a tulajdonosok pedig ne adják fel és ne kerüljenek olyan helyzetbe, ahonnan esetleg már nehezebb visszajönni.

 

 

 

 

 

SHARE THIS