/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

“Nálunk minden agaras történés egy családi fesztivál”- interjú Novák Krisztiánnal II. rész

Eddigi pályafutásotok alatt milyen eredményeket értetek el, mire a legbüszkébb a család?

Azt gondolná az ember, hogy ez egy egyszerű kérdés, puszta tények és felsorolás. Számomra viszont küzdelmes egy kicsit, hisz az eredményeket az adott agár egyéni képességeivel szeretem összevetni és így máris más aspektusba kerül dolog. A teljesség igénye nélkül, a számomra meghatározó eredmények azok, amik visszaigazolták, hogy jó irányba tartunk. Első mérföldkövek kétségkívül Áchim ’95-ös majd Nevada ’98-as Kölyök Derby győzelmei voltak. Van a sportban olyan, aki ne álmodna egy pályacsúcsról? Számunkra Speed Shoes váltotta valóra ezt az álmot, amikor 2009-ben először futotta le az isaszegi 480 métert 29 másodperc alatt (28,95). Büszke vagyok arra, hogy a 2017-es hazai rendezésű FCI Európa bajnokságon két olyan hazai kannak sikerült csak döntőbe jutnia, akik mindketten nálunk látták meg a napvilágot és értek el dobogós helyezést. Elite Army saját tréningezésben 2-ként, orrhosszal Air Hammer előtt ért célba. Azért, hogy legyen egy legek legje, pályafutásunk csúcsának eddig Air Force teljesítményét tekintem, aki saját tenyésztésben, saját neveléssel és tréningezésben lett 2016. FCI Év Agara és Országos Magyar Bajnok.

A közönség számára még ismeretlenek a Ti kutyáitok, mégis egy pár szóban mondd el kérlek, kikkel készültök a 2020-as szezonra?

2020-ban három saját tenyésztésű RUNTASTIC versenyzővel állunk majd rajthoz, a Jaxx on Fantasy és Kengyelfutó Airbag alomból. Lelkes kezdőnek titulálnám őket, annak ellenére is, hogy 1-2 nagyon ígéretes edzés idővel már tavaly megcsillantották tehetségüket.

Mindhárman teljesen különböző típusok és más egyéniségek. Közülük kettő saját nevelés. Bullfighter, egy igazi „fejjel a falnak” típus, amihez párosul 38kg muszkli. Angol telivérszerű, heves vérmérsékletét csak az apjáéhoz, Jazzéhez tudnám hasonlítani, remélem az eredmények tekintetében is apuka nyomdokaiba lép majd. Butterfly az Anyukám agara. Az örök jókedvet testesíti meg, amihez fáradhatatlan lendületet társít. Kellő tapasztalattal egy taktikus és sikeres versenyző válhat belőle. Maximálisan képviseli azon fizikai és mentális tulajdonságokat, amivel kennelünk tenyész szukája lehet a későbbiekben.

Big Brother, kölyök korban került el tőlünk, majd Romániában nevelkedett. Tipikus anyja fia, túl sok egó és önérzet, így gazdájával egyetértésben elhatároztuk, hogy újra iskolázzuk. Pár hónapja tréningezzük, még számunkra is egy fekete ló.  Ismerkedünk vele, egyelőre még töri a magyart, de bízom benne, hogy a stopper lesz a legjobb tolmács.

 

SHARE THIS