/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar zsokék bemutatása – 6. rész

A zsokék életüket a lóversenyzésnek szentelik, töretlen munkájuknak hála láthatjuk ezeket a csodálatos telivéreket hétről hétre versenyezni a szezonban. A lovasok bemutatásával igyekszünk mindenre fényt deríteni, a kezdetektől a jelenlegi nehéz helyzetig.

Pozitívan hozzáállni – Mocsinka Vivien

Mióta dolgozik a lóversenysportban?

Először amatőrként kezdtem Ribárszki Sándornál, ekkor már tudtam, hogy szeretném ebben az irányban folytatni az életemet. Később jelentkeztem az Alagi Zsokéiskolába, átkerültem Kovács Sándor idomárhoz, majd az iskola utolsó évében Zala Csabához. Sok remek szakembertől tanulhattam ez alatt az idő alatt, nagyon hálás vagyok érte! Miután elvégeztem az iskolát Kovács Sándornál kezdtem el dolgozni, de külföldön is szerencsét próbáltam három különböző országban. A szívem hazahúzott, így ismét az Alagi Tréningpályán dolgozom Kovács-Bakos Szilvia istállójában.

Kit tart példaképének?

Magyar zsokék közül mesteremet, Kovács Sándort! Külföldi lovasokat tekintve Hollie Doyle-t.

Miért döntött úgy, hogy zsoké lesz?

Amikor először kimentem az alagi pályára tréningeket nézni, már akkor tudtam, hogy zsoké szeretnék lenni. Kiskorom óta rajongok a lovakért, mindig is tetszett a galoppsport. A testalkatom is ideális, hiszen könnyű vagyok és alacsony.

Van-e már kedvenc kétévese?

Elmondhatom magamról, hogy már van kiszemelt, egy gyönyörű Silver Frost apaságú szürke mén, Arcsi. Bízom benne, hogy jó eredményeket fog elérni.

Kit tart az istállója legjobb háromévesének?

A hároméves állományunk véleményem szerint nagyon erős, így szinte mindegyiküket fel tudnám sorolni. Személy szerint én Silver Pepper, Aurora Amica, Ashta és Fly To Me teljesítményében bízom, kíváncsian várom a versenyekben való szerepléseiket.

Melyik a legkedvesebb verseny emléke?

Az összes verseny kedves számomra, de ha egyet ki kell emelnem, akkor Szambával, a kedvenc lovammal aratott győzelmet mondanám. Kevés olyan értékes dolog van az ember életében, mint mikor a szívéhez közel álló lovat ülheti versenyben és eredményesen tudnak szerepelni együtt.

Melyik volt számára a legmeghatározóbb győzelem?

A tizedik győzelem Qltúra nyergében, innentől kezdve már ostorral lovagolhattam és egyre több lehetőséget kaptam.

Mik a jövőbeli tervei?

Szeretnék minél többet fejlődni, kihozni magamból a maximumot. Úgy érzem, van még mit javítanom a lovaglási stílusomon is, így ezt fogom a középpontba helyezni.

Milyen hatással van a munkájára a mostani helyzet?

Ugyanúgy dolgozunk, ahogy eddig. A versenyek hiánya persze engem is megvisel, de bízom benne, hogy hamarosan, ha zárt kapukkal is, de elkezdődhet a szezon. Bár a munkámtól független, de édesanyám az egészségügyben dolgozik, miatta is aggódom. Szerencsére amikor az istállóban vagyok el tudom engedni ezeket a dolgokat, próbálok pozitívan hozzáállni a kialakult helyzethez.

Mit szeretne elérni idén és a karrierje során?

Szeretném elérni a bűvös negyvenes számot, emellett nagy álmom, hogy nagyversenyekben eredményesen szerepeljek.

Fotók forrása: ZL Photos, Antal Zsuzsanna

SHARE THIS