/ by /   Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Otthoni olvasnivaló 17. rész

A koronavírus elleni védekezés és az unaloműzés egyik legjobb formája, ha minden nap lovas vagy lóverseny témájú könyvet olvasunk. Ebben szeretnénk segíteni, így számba vesszük a hazai lovas- és lóversenyéletünk legjobb és legfontosabb könyveit és folyóiratait.

Dr. Ócsag Imre – Szidnainé Dr. Csete Ágnes
A legfiatalabbak lovas tömegsportjának kialakítása

Már a cím is kellően hosszú és összetett. Csakúgy, mint maga a téma, mely mindig időszerű. A szerzőpáros a gondolatait a ’80-as évek végén jegyezte le, így az nem minden esetben friss, viszont a mai napig aktuális. Ez egy oktató könyv az első, ami a gyerek témában jelent meg és ami nagyon úttörőnek számított hazánkban harminc évvel ezelőtt. A könyv segítséget nyújt a gyermeklovardák számára, bemutatja az akkor hazánkban ismert különböző lótípusok használhatóságát és a különböző korú gyermekekkel való foglalkozás módszerét.
Amikor a könyv megjelent nálunk szinte teljesen ismeretlen volt a 4-9 éves gyermekek irányított és szakszerű lovagoltatása. Ez a kis könyv a legfiatalabb korosztály lovaglás – hajtás oktatásának lehetőségét mutatja be, a részükre legmegfelelőbb lófajták ismertetésén túl az oktatás megvalósításáig.
Mindazok, akik akár mint szülők, akár mint oktatók kapcsolatba kerülnek a gyermeklovardával, eredményesen használhatják a leírtakat.
A könyvet a szerzők 30 évvel ezelőtt azzal az óhajjal bocsátották útjára, hogy az egyik legegészségesebb sportunk, időtöltésünk elterjedését sikerüljön előmozdítani.

SHARE THIS