/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Első hivatalos zárt kapus edzés az Agárstadionban

Múlt héten szombaton, azaz május 9-én megrendezésre került az első hivatalos zárt kapus agáredzés az Agárstadionban. Az edzésre 23 tréner nevezett, összesen 41 kutyával. Az agarak vegyesen futottak kézből, illetve boxból, 280m-en és 480m-en, függően attól, hogy az adott kutya milyen edzettségi szinten állt.

A zárt kapus szabályokat mindenki betartotta, így zavartalanul és probléma nélkül zajlott le az edzésnap. Az időmérés során a boxból futott kutyák legjobb ideje 280m-en 16.55 – Big Blood Hella Petz László agara, aki Bernáth Krisztina tréningezésében áll, 480m-en pedig 29.07 – Dark Raven, id. Berki László agara.

Ezek az adatok egyelőre még informatív jellegűek, hiszen egy vadonatúj pályáról van szó, ahol idő kell ahhoz, hogy egyrészt megtanulják a kutyák a pályát és befussák magukat rajta, másrészt, hogy minél több kutya fusson, aminek alapján ki tudjuk alakítani a kategória besorolásokat. Ettől függetlenül a mért idők természetesen rögzítésre kerülnek és hivatalos adatként szolgálnak a későbbiekben a fogadók számára.

SHARE THIS