/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Készen állunk a startra – Hajdi Lajos

A Kormány néhány napja rendeletbe foglalta a sportrendezvényekkel kapcsolatos intézkedéseket. Döntött a zárt kapus események újra indulásról és kimondta, hogy a lóversenyt sportesemények kell tekinteni. Így zöld lámpát kapott az újraindulásra.

Mire gondolt először a hír hallatán?

Azt hiszem, sokak nevében mondhatom, hogy már nagyon vártuk a bejelentést és az indulás pillanatát. Egész télen, illetve tavasszal erre készültünk, remélem, hogy kamatoztatni is tudjuk majd a felkészülésre kapott plusz időt.

Hány lóval készül az első versenynapra? Emeljen ki belőle néhányat!

Az első versenynapon a nálam idomításban álló lovak közül két hároméves fog futni a tervek szerint. Most mutatkozik be először Bánk, ő 1600 méteren indul, az istálló egyik nagy reménységének tartom és most fog első alkalommal pályára lépni Fantastic Icon is 1200 méteren, véleményem szerint neki kell még pár felhozó verseny. Az istállónk öreg képviselője Duce pedig startpróbát tesz, bízom benne, hogy sikeresen fogja venni ezt az akadályt.

Kiket láthatunk az istállóból futni az első hetekben?

Amennyiben Duce sikeres startpróbát tesz, vele a Káposztásmegyeri Díjban szeretnénk starthoz állni. Tizedes immár heréltként folytatja karrierjét, vele a második versenynapon szeretnénk futni.

Miben változott az elképzelés így, hogy megvan a konkrét időpont?

Nem mondanám, hogy bármiben változott volna, hiszen a lovakkal ugyanúgy dolgoztunk, kondíciómunkákat mentek főként. A jó alapozásnak hála csak pár gyors munkára lesz szükségük. Május 12-én zárómunkát mentek a háromévesek, a cél innentől kezdve a formában tartás.

Kik lehetnek a következő nagydíjak és klasszikus versenyek esélyesei az istállóban?

A hűséges szürkében, Mágnásban bízom, vele a Batthyány-Hunyady Díjban tervezünk futni, de rajta kívül minden telivérbe bizalmat fektetek, meglátjuk, mit mutatnak a pályán.

Hogy látja az augusztus 20-i hosszú hétvégét és a Derby Fesztivált?

Bár a kezdő időpont eltolódott, véleményem szerint nem befolyásolta különösebben a Derby alakulását, bízom benne, hogy egészségesek lesznek a háromévesek.

 Hogy mozognak az öreg lovak? Kiben bíznak a legjobban?

Mágnás sokáig sérülésekkel küzdött, jelenleg egészséges, hosszú pihenőt kapott. Vele lassú munkákat megyünk még, fokozatosan készül. Duce már jobb munkákat is megy, remélem sikeres startpróbát követően remek versenyeket láthatunk tőle. Bízom benne, hogy Tizedes is javulni fog így, hogy heréltként lép pályára.

Ki volt a legmegbízhatóbb lovasa és lovásza az újrakezdésig?

Öt lóval dolgozom jelenleg, a csapatban hárman vagyunk. Kígyós János segít az istálló-és tréningmunkákban, Popovics Nikolett amatőrként jár hozzám, ő mindig megbízható, rengeteget segít a tréningek során.

Mennyire várják már a tulajdonosai az újraindulást?

Minden tulajdonos nagyon várta már az indulást, azt, hogy ismét a Kincsem Parkban szurkolhasson a lovainak. Mindenkinek hosszú volt a tél és a pihenő is.

Fotó forrása: Juhász Zsóka

SHARE THIS