/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar zsokék bemutatása – 10. rész

A zsokék életüket a lóversenyzésnek szentelik, töretlen munkájuknak hála láthatjuk ezeket a csodálatos telivéreket hétről hétre versenyezni a szezonban. A lovasok bemutatásával igyekszünk mindenre fényt deríteni, a kezdetektől a jelenlegi nehéz helyzetig.

Motiváltság és versenyszellem –  Suták Csenge

Mióta dolgozik a lóversenysportban?

Gyakorlatilag születésem óta lovakkal vagyok körülvéve. Szüleim több évtizede a galopp sportnak szentelik az életüket, testvérem is kimagasló eredményeket ért el lovasként. Így maga az irány adott volt.

Kit tart példaképének?

Külföldi zsokék közül egyértelműen Frankie Dettorit, az ő teljesítménye elképesztő, de véleményem szerint Magyarországon is érdemes körülnézni, hiszen Kállai Pál hihetetlen karriert tudhat magáénak.

Miért döntött úgy, hogy zsoké lesz?

Sokáig úgy gondoltam, hogy nem feltétlen ebben a munkakörben szeretnék elhelyezkedni, de egyre többet és többet lovagoltam. Nem titok, hatalmas versenyszellem van bennem, ez is volt a fő motivációm, hiszen itt mindig bizonyíthatok!

Melyik istállónál dolgozik jelenleg?

Jelenleg nincs állandó munkahelyem, kislányom Zara miatt, de mindennap megragadom az alkalmat, hogy lóra üljek Soltész Andrásnál vagy Molnár Orsolyánál. Ha időm engedi Nyíregyházán is besegítek a lovak körül.

Van-e már kedvenc kétévese?

Jelenleg édesapámnál áll idomításban egy Írországból érkezett kétéves, ő fogott meg engem leginkább. Remélem láthatom majd eredményesen szerepelni a versenypályán is.

Kit tart az istállója legjobb háromévesének?

Külön nem tudnék kiemelni senkit, mindhárom istállónál, ahol lovagolok vannak kiváló háromévesek. Kíváncsian várom az idei versenyeiket!

Melyik a legkedvesebb verseny emléke?

Nehéz kiemelni egy ilyen versenyt, de talán a Nemzeti Díjban szerzett első helyet mondom My Luck nyergében, ez volt az első nagyverseny győzelmem.

Mik a jövőbeli tervei?

Jelenleg teljes egészében a lovaglás teszi ki az életemet, szeretném itt elérni a kitűzött céljaimat. Meglátjuk mit hoz a jövő!

Milyen hatással van a munkájára a mostani helyzet?

Mivel nem vagyok alkalmazásban egyik istállónál sem, így az én életemet kifejezetten nem befolyásolja. A hozott szabályokat értelemszerűen betartom.

Mit szeretne elérni idén és a karrierje során?

Nagyon szeretnék idén champion lenni, mindent meg fogok tenni azért, hogy ez így is legyen. Emellett természetesen minden zsoké álma a Derby győzelem, én is ezt tűztem ki célul magamnak.

Fotók forrása: ZL Photos, CyberCat Photo

SHARE THIS