/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ahogy a trénerek látják – Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny

Május 31-én 14:00 órai kezdettel immár zárt kapuk nélkül folytatódik a 2020-as galopp szezon. Az 1400 méteres gyeppályás futamban nyolc ló küzd a győzelemért.

Milyen munkákkal készültek a versenyre?

Kráken, Tornado Twister, Hadal Deep (Maronka Gábor): Rövidebb, pörgősebb munkákkal készültek.

Turn Me On (Zala Csaba): Kedden 1300 méteres kilovagolt galopp zárómunkát ment, biztatóan mozgott. Továbbá a héten kondíciómunkákat megy a frissen tartás érdekében.

Antilopa, Love Forever, Vain Hope (Stanislav Georgiev): Kedden mindhárom kanca zárómunkát ment, meg vagyok elégedve velük.

Marlon (Pető Sándor): Nagyon jó munkákat ment, jól dolgozik, formában van.

 

Ki lesz a legnagyobb ellenfele?

Kráken, Tornado Twister, Hadal Deep: Véleményem szerint Stanislav Georgiev idomításában álló három kanca lehet a legnagyobb ellenfél. Mindannyian jól szerepeltek eddig, korai gyors lovak.

Turn Me On: Nyitott a verseny, jó mezőny gyűlt össze. Vain Hope, Antilopa, de akárcsak Marlon eredményei is magukért beszélnek, ide sorolhatnék mindenkit.

Antilopa, Love Forever, Vain Hope: Véleményem szerint Marlon és Kráken is jó versenyeket futott. A mezőnyben sötét ló számomra Turn Me On, külföldön jól eredményeket ért el, de a Kincsem Parkban most mutatkozik be először.

Marlon: Vain Hope, Love Forever.

 

Milyen eredményt vár lovától?

Kráken, Tornado Twister, Hadal Deep: Jó futást várok tőlük, mivel mi mélyebb pályán dolgozunk Felsőpakonyban, így kell nekik egy verseny.

Turn Me On: Jelenleg számomra is kérdéses, hogy mire lesz elég a Szerbiában mutatott teljesítménye, ott az évjárat elsők között volt kétévesen. Bízom a jó futásában, örülnék, ha odaérne az első 4-5 helyre.

Antilopa, Love Forever: Az első három helyre várom őket.

Vain Hope: Tavaly a lábtövével volt probléma, emiatt nem indult a Szent László Díjban. Jelenleg egészséges, felkészülése jól sikerült. Tőle is az első három hely valamelyikére számítok, akár győzelemre is. Sok függ attól, hogy hogyan jön ki a lépés.

Marlon: Az első háromba várom, a távbírása még kérdéses.

 

Milyen versenyek vannak még tervben a 2020-as szezonra?

Kráken: Távbírása a kérdés, a Nemzeti Díjban gondolkozunk, ez majd alakul.

Turn Me On: A tulajdonosokkal egyeztetve a Nemzeti Díjat tervezzük, de ahogy sok ló esetében, nálunk is kérdéses a távbírása. A felmenői között inkább középtávú lovakat találunk, így nem biztos, hogy a Derby lesz a cél. Menet közben majd kiderül, hogy milyen képesség van benne.

Antilopa: Ez a verseny egy támpont lesz, a Nemzeti, illetve a Hazafi Díjban gondolkozunk. Pontosan válaszom még nincs erre a kérdésre.

Love Forever, Vain Hope: Akárcsak Antilopa esetében, náluk is kérdés még a táv.

Marlon: Ez a későbbiekben fog eldőlni. Függ attól, hogy mennyire távbíró, ha az, akkor a Derby-ben és a klasszikus hároméveseknek kiírt versenyekben fog indulni.

Tornado Twister: Terveink szerint a következő verseny, amiben starthoz áll a Nemzeti Díj lesz.

Hadal Deep: Mivel herélt, így szűkülnek a lehetőségek. Valószínűleg a Millenniumi Díjat fogjuk megpróbálni.

 

Fotó forrása: ZL Photos

SHARE THIS