/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Bárók és Grófok versenynapja

                                                                                                  Silver Pepper (Paizs Gábor)

Május 31-én, vasárnap, immár nézők előtt folytatódott a 2020-as galopp szezon. A nap harmadik futamában a Gróf Hunyady József Emlékverseny Hendikepben 1800 méteren álltak starthoz a tavalyi kétéves évjárat elsők. Remek versenyt követően Silver Pepper (Paizs Gábor) könnyen aratott győzelemmel állt fel a dobogó legfelső fokára, mögötte kisebb meglepetésre idomárváltást követően a nagyot hajrázó Aurora Borealis (Suták Csenge) ért be, őt Lady Zsu (Mocsinka Vivien) követte.

                                                                                                                 Antilopa (Jozef Parigál)

A 16:00-kor kezdődő 1400 méteres Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben nyolc telivért állt starthoz. A Derby évjárat reménységeinek versenyében az idomári nyilatkozatok alapján a fő kérdést az jelentette, hogy melyik telivér lesz távbíró a későbbiekben. Gyors beállást követően remek startot vett a mezőny, Love Forever (Suták Csenge) hagyott ott pár hosszt az indulásnál. Antilopa (Jozef Parigál) és Kráken (Piotr Krowicki) törtek az élre, szorosan mögöttük az Turf által első helyre tippelt veretlen Vain Hope (Stanislav Georgiev) tűnt fel Stanislav Georgievvel. Az egyenesre fordulva még Antilopa diktálta a tempót, az utolsó 400 méteren viszont a szürke Vain Hope vette át a vezetést, de istállótársa ismét visszatámadt az első helyért folyó küzdelemben. Turn Me On (Gönczi Rebeka) a belső falon próbálta elcsípni a vezető lovat, de Antilopa minden támadást visszaverve megszerezte az első helyet. Őt követte a Turn Me On-Gönczi Rebeka páros, a harmadik helyet a remek versenyt futó Marlon (Mészáros Zsolt) szerezte meg.

                                                                                                       Mont Master (Bakos Gábor)

A 2000 méteres Igazgatósági Díjban nyolc telivért adtak indulónak. A Turf véleménye alapján az Alagi Díj nyerő, a 97. Magyar Derby harmadik helyezettje, For You (Jaroslav Línek) képviselte a legnagyobb esélyt. Mont Master (Bakos Gábor) rögtön a startot követően élre tört, erős tempót diktálva a mezőnynek. Mögötte Alcavella (Jakub Pavlicek) és Summer Bilberry (Michal Demo) színei tűntek fel, a mezőny végén La Shaba (Suták Csenge) és Selyemkő (ifj. Kozma István) kettőse haladt. A kanyarba érve előnyét növelni tudta az immár Székely Károly idomításából induló négyéves mén. Az egyenesre érve már csak a helyezésekért ment a küzdelem, második helyen La Shaba, harmadik helyen Selyemkő ért célba. A topp súllyal versenyző Mont Master Bakos Gáborral a nyergében start-cél győzelmet aratott.

Fotó forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS