/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb trénere – 3. versenynap

Maronka Gábor idomításában álló Dante’s Peak nyerte az év első kiemelt versenyét, az 1400 méteres Káposztásmegyeri Díjat. A hétvége legeredményesebb trénere címhez az ötéves kanca, La Lianga is hozzásegítette a 2019-es év champion idomárját.

Hogyan értékeli a versenynapot?

A lovaink lábában többnyire volt már egy verseny, ez kellett még nekik ahhoz, hogy eredményesen szerepeljenek. Hozták, amit vártunk tőlük.

Milyen eredményre számított lovaitól? Melyik telivértől várta a legjobb teljesítményt?

A legjobb teljesítményt Dante’s Peaktől és La Liangatól vártuk, mindketten beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Az idomításomban álló lovak közül többen indultak már hendikepekben, illetve nyeretleneknek kiírt versenyekben, még tanulnak, nem sürgetjük őket. Biztosak vagyunk abban, hogy megtaláljuk számukra is az ideális versenyeket.

Melyik idomításában álló ló okozta a legnagyobb meglepetést?

Meglepetést mondhatni egyikük sem okozott, munka alapján tudtuk, hogy jó formában vannak, hozták a kötelezőt.

Mely versenyekben láthatjuk még Dante’s Peaket 2020-ban?

A következő versenye az 1600 méteres Batthyány-Hunyady Díj lesz. A Káposztásmegyeri Díjban aratott győzelme után lovasa megerősített abban, hogy az 1600 méteres távot is bírni fogja. A jövőre való tekintettel pedig 1400 és 1600 méteres futamokat nézünk ki neki.

Hol láthatjuk legközelebb starthoz állni La Liangat?

A terveink szerint két hét múlva a Nemzeti, Hazafi és Batthyány-Hunyady Díj napján, az 1200 méteres Elit kategóriás Kőbányai Díj-Csekonics József Emlékversenyben fog starthoz állni.

Külföldi verseny is szerepel a jövőbeli célok között?

Igen, szeretnénk külföldön is versenyezni, konkrét tervünk még nincs. A jelen helyzetre való tekintettel a szezon második felére tervezünk.

Fotó forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS