/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Ifjú hölgy trénerek – Verebélyi Kriszti és Godzilla

A legutóbbi agár versenynapon Godzilla nagyon szoros versenyben lett második a futamában. Tulajdonosával és trénerével, Verebélyi Krisztivel beszélgettünk.

Nem ismeretlen számodra a Kincsem Park, mióta töltöd itt a vasárnapjaidat?
– 2013 óta életem szerves részét képezi a Lovi, ekkor csöppentem a galopp világába, azóta nem kérdés, hogy mi a vasárnapi programom. A hét többi napján kora reggel a telivéreknél kezdek, lelovagolok 2-3 lovat, majd indulhat a nap.

Hogyan jöttek képbe az agarak?
– Barátok által ismertem meg a fajtát, az elmúlt években többen is elkezdtek agarazni a közvetlen környezetemben. Elsősorban a magyar agarakat és a barzojokat, illetve a whippeteket ismertem, angol agárról akkoriban csak hallottam. Az egyre gyakoribb közös séták alkalmával meséltek róluk, bennem pedig folyamatosan erősödött az elhatározás, hogy egyszer egész biztosan lesz egy agaram.

Mikor ismerkedtél meg az angol agarakkal?
– Tavaly ősszel, miután elkészült a Kincsem Parkban az Agárstadion és elindultak rajta a tesztelések. Vasárnap galopp versenynap után többször becsatlakoztam ezekre az alkalmakra Moldvai Dóri barátnőmet elkísérve, majd később edzések alkalmával, ha tudtam besegítettem Tenczel Gábornak, innentől már egyértelművé vált sorsom az agárversenyek és az agarak iránt, mivel a lóverseny is hasonlóan kezdődött.

Godzilla mikor és hogyan került hozzád?
– Godzillával is az edzések során ismerkedtem meg, többször melegítettem, vagy épp lesétáltattam. Első pillanattól kezdve ő volt a legszimpatikusabb, ő is kölcsönös kedvelést mutatott. A télen lehetőség adódott néhány napig több időt tölteni az agarakkal, ekkor vált biztossá, hogy ő a kedvencem. Idén tavasszal állt elő Gábor és párja, Abigél azzal a meglepetéssel, hogy szívesen nekem ajándékoznák Godzit, így került hozzám március 20-án.

Hogyan készültök a versenyekre?
– Természetesen sétálunk, sprintelünk és a pályán is edzünk. Godzilla remek első agár, jól mutatja mikor mire van szüksége, így kezdő agaras létemre is Gábor segítségével és felügyeletével jól be tudom osztani a napjait. A súlyára is igyekszem nagyon figyelni, az első versenyre sikerült nagyjából eltalálni, addig csak kapisgáltam, viszont azóta próbáljuk ezt tartani.

Miben különbözik vagy hasonlít a telivérek tréningezése és agarak felkészítése?
-Egy alap kondíció felépítése után mind az agárral és a telivérrel is ezen állapot fenntartása a cél. Ez szezonban könnyebb, mert versenyről versenyre szinte magukat készítik.

Milyen volt a pénteki verseny?
-Leírhatatlan. Azt gondoltam, hogy a lóversenyen már hozzászoktam az izgalomhoz, de teljesen más volt. Ott is mindig nagyon izgulok az általam készített lóért, de Godzi futamához képest az semmiség. Ahogy betettem a boxba, levegőt is alig vettem. Elsősorban egy zavartalan versenyért drukkoltam illetve, hogy egészségesen körbeérjen. Egy gyengébb start után mindent beleadva, okosan versenyzett, a célegyenesben végig támadta a vezető Soul-t, aki mindezt hősiesen kivédte, így közeli másodikként ért célba Godzilla. Teljesen kikapcsoltam arra a néhány másodpercre amíg futottak, csak a csíkos takarót tudtam figyelni, közben hangosan szurkoltam. Nagyon boldog és büszke vagyok, hatalmasat küzdött Godzi. Jó visszajelzés volt az eddigi munkánkról, remélem egészségesen tudjuk folytatni a szezont és további hasonlóan szép eredményeket érhet el.

Mikor láthatjuk őt legközelebb futni?
-Tervek szerint a következő versenynapon, azaz a jövő héten újra starthoz áll.

Fotók: CyberCat Photo és Dr. Kovács Gábor

 

 

SHARE THIS