/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Tour To Paris 117!

 

Az egykor magyar idomításban és tulajdonban állt Tour To Paris 117-es formát kapott a neves Racing Post szakportáltól. Hatalmas szó ez Magyarországnak és a hazai lóversenyek egyaránt! Az ötéves mén a téli dubai túra után sem tétlenkedett, sőt. Néhány hete a legutóbbi versenyén Deauville-ban a Group 2-es 1000 méteres Prix du Gros-Chene-ben tetszés szerinti győzelmet aratott.
Mit jelent a 117 RP szám? Az elmúlt években a legjobb hazai lovak többször értek el szép sikert Nyugat-Európában. Esti Fény kölni Listed versenyben szerzett második helye után 103-as értékelést kapott, Nancho történelmi sikere Münchenben a Group 1-es futamban 110-es számot ért. Az itthon és külföldön is remeklő Quelindo legmagasabb számát San Siro-ban futotta, ekkor 102-re értékelték, Red Hot Calypso 93-as formát érdemelt ki Magdeburg-ben szerzett második helyéért.
TTP magas, 117-es száma kiemelkedő az elmúlt évek magyar eredményei közül. A skála ismeretében a 100 körüli szám már nemzetközi klasszis minőséget jelent. Éppen ezért nem csodálkozhatunk azon, hogy a brit szakemberek a világklasszis Overdose-t Gr1-es győzelem nélkül is 123 RP számra állították be.
Reméljük a folytatás is sikerekben gazdag lesz Tour To Paris és a többi magyar ló számára a nemzetközi vizeken!

SHARE THIS