/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Nyári este, izgalmas versenyek, szép győzelmek

Kellemes nyári estén futották versenyeiket az agarak a Kincsem Parkban.
Az első futamban, a 280 méteres Nyári Nagydíj Sprint S2-ben, négyes mezőnyben Black and White és Marshall kezdtek a legjobban, kettőjük között hamar csata alakult ki, a befutóban azonban Marshall (Beaming Marshall) előnyre tett szert, így ő nyerte a küzdelmet. Mögötte Black and White (Runtastic Black and White) lett a második, Honey (Christina Bernath’s Honey) pedig a harmadik.

A következő verseny a 280 méter hosszú Nyári Nagydíj Sprint S1 volt, hat résztvevővel. Jet Mac startja sikerült a legjobban és rögtön át is vette a vezetést, őt Coming Soon és Futó Sky próbálták támadni. Jet Mac azonban megőrizte előnyét és szép győzelemmel zárta a futamot. A dobogó második fokára Futó Sky (Fehérhegyi Futó Sky) állhatott, harmadik pedig Coming Soon (Moonlight-Hunter Coming Soon) lett.

A szintén 280 méteres harmadik verseny a Nyári Nagydíj Sprint Open volt, öten álltak starthoz. Miss Danger robbant ki elsőnek a startboxból és el is ment több hosszal vezetni, amit végig tartva magabiztosan nyerte a futamot. A második helyet Magic (Christina Bernath’s Magic) szerezte meg, mögötte épphogy lemaradva Delon (Moonlight-Hunter Delon) lett a harmadik.

A negyedik futamban, a 480 méter hosszú Nyári Nagydíj A1-ben nagyon jól startolt a négyes mezőny. Az első kanyarban Jessy már az élre tört és pillanatokon belül hatalmas előnyre tett szert. Mögötte a többiek együtt haladtak, Jessy (Tico Fless Jessy) előnye behozhatatlan volt, így fölényes győzelmet aratott. A dobogó többi fokáért keményen megvívtak, végül Chrome (Stemgrove Chrome) lett a második, Sight (Moonlight-Hunter Lyreen’s Sight) pedig a harmadik.

A nap ötödik futama, a Nyári Nagydíj A1/A2 is 480 méter hosszú volt. Szinte egyszerre startolt az ötös mezőny, majd az első kanyarban Steed (Moonlight-Hunter Lyreen’s Steed) az élre tört és több hosszal át is vette a vezetést. Őt már nem tudták később sem megközelíteni, így magabiztos győzelmet aratott. A dobogó második fokára Kentucky (Kengyelfutó Kentucky) állhatott, a harmadik pedig Ashley (Best Grey Ashley) lett.

Az utolsó verseny a 480 méteres Nyári Nagydíj Open volt, hat résztvevővel. Lexa kezdett a legjobban, Johnny viszont hamar felért mellé és elkezdte támadni. Johnny és Lexa kettőse kivált a mezőnyből és kemény küzdelem alakult ki közöttük. Johnny (Pride of Hungary) végül kivédte a támadásokat és megnyerte a futamot, Lexa (Big Blood Lexa) lett az ezüstérmes, Raven (Sweeping Lights Raven) pedig a bronzérmes.

Fotók: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS