/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb trénere – 6. versenynap

Az év hatodik galopp versenynapján Kovács-Bakos Szilvia mesterhármast ünnepelhetett, ezzel elnyerve a legeredményesebb idomár címét zsinórban harmadszor.

Az idomításodban álló lovak hetek óta remek formákat igazolnak. Mit gondolsz, ez minek köszönhető?

Szerencsésnek mondhatom magunkat, hiszen nagyon jó állománnyal dolgozhatunk. Sok import ló érkezett hozzánk, csikók és idősebb lovak egyaránt. Stabil formákat futnak, munkában is mutogatják a képességeiket. Úgy tűnik, hogy jól jöttünk ki abból, hogy a vírus miatt hosszúra nyúlt a téli pihenő, több időnk volt a versenyekre való felkészülésre. Ezek összességét kamatoztatjuk most.

Milyen eredményekre számítottál a versenynap előtt?

Én bíztam a telivérek jó szereplésében, remek esélyt képviseltek. Silver Chimes legutóbbi versenyében második lett Kis Judittal, számítottam a győzelmére. Gunsmoke a hosszabb távot és a gyepet kedveli, így ez a futam ideális volt számára. Valyriai Acél négyszer ért másodikként a célba, így már érett neki az első helyezés.

Ki okozott számodra pozitív meglepetést?

Aurora Amica volt az, akinek a teljesítménye a legjobban meglepett. Jól dolgozott munkában, de tudtam, hogy erős mezőny gyűlt össze, illetve a táv is hosszabb volt a megszokottnál. Számítottam a jó futására, ez a második hely nagyon pozitív.

Melyikük futása volt csalódás?

Pacsirta futása, a legvégén csúszott le az első három hely valamelyikéről. Őt előrébb vártam volna egyrészt munkái, másrészt eddigi versenyei alapján. Bízunk benne, hogy lesz még benne javulás!

Legközelebb hol láthatjuk futni a győzteseket?

Gunsmokekal kapcsolatban még nem tudok pontosan mondani, vannak vele nagyobb tervek, de szeretném őt fokozatosan versenyről versenyre felhozni. Mindenképpen hosszabb távban gondolkozunk. A szürke Silver Chimes stabil hendikep lónak számít, olyan versenyeken szeretnénk főként indítani, ahol amatőrstátuszát figyelembe véve Kis Judit lovagolhatja, jó párost alkotnak. Terveink szerint Valyriai Acél szintén hendikepekben fog indulni, 1200-1400 méteren. 

Fotók forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS