/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Középpontban a kétévesek

Július első vasárnapján futották az első kétéves versenyt, az újonc lovak teljesítményéről az idomárokat kérdeztük.

Sword of Lucky (IRE) (Ribárszki Sándor): Nagyon korainak mutatkozott, ilyen eredményt vártam tőle. Az idomításomban álló kétéveseket könnyen verte munkában, a többi versenyben induló telivérrel nyilván nem tudtuk összemérni. Robbanékony ló, nagyon jól ment, megérzésem szerint rövidtávon lesz eredményes.

Dormi (IRE), Sugarbird (IRE) (Suták János): Előzetesen nem gondolkoztam, azon, hogy hova várom őket, mivel a csikókkal nehéz előre tervezni. Dormi sokkal előrébb jár, mint Sugarbird, előbbi második, utóbbi negyedik helyen ért célba. Elégedett vagyok a futásukkal. Nekünk a fiatal lovak felkészítésében nehezebb a helyzetünk, nincs szintetikus hosszú egyenesünk, nincs startgépünk, ez nem panasz, ez tény. Ennek ellenére meg kell oldani a feladatot. Jól mentek elsőre, a startgépből való kiugrásukra sem lehetett panasz. A tulajdonosok is elégedettek az eredménnyel, különösen Dormi tulajdonosa. A menyasszonya nézte ki csikóként, jó döntésnek bizonyult. A Garai istálló lovai teljesítenek legjobban a kétévesek közül, így majd a versenyek megmutatják, hogy hol tartanak a többiek a felkészüléssel.

Allűr (Molnár Orsolya): A kétévesek közül ő tűnt a legkoraibbnak, illetve a leghamarabb talpon levőnek. Jó néhány erős munkát kapott, látványra nagyon tetszett. Egy érzékeny lelkületű és idegrendszerű kanca, viszont versenyben ez abszolút nem nyilvánult meg. Nagyon boldog vagyok a harmadik helyezés miatt, véleményem szerint hosszabb távon eredményesebb lesz. Mivel a kétéveseim együtt dolgoznak, így nagyon jó visszaigazolást kaptam arról, hogy a többiek hol tartanak jelenleg.

Admirable Louvre (FR) (Ribárszki Sándor): Egész héten nem mozgott igazán jól, ehhez képest ötödik helyen ért célba. A startja nem sikerült a legjobban, majd mikor lábra kapott erősen megborították, ez megtörte a lendületét. Amennyiben a versenye problémamentesen alakul, talán egy második, harmadik helyre is odaért volna. Így sem vagyok elkeseredve, véleményem szerint az 1400 méteres, illetve hosszabb távú versenyek kedveznek majd neki.

Running Wild (Kovács-Bakos Szilvia): Előzetesen én az első három hely valamelyikére vártam, a többi kétéveshez képest ő volt a legkoraibb. Nem futotta ki a munkaformáját, sokkal jobban dolgozott ennél. A lovas elmondása szerint még zölden mozog, a többi lóval volt elfoglalva.

Arc (Zala Csaba): Az idomításomban álló csikók közül őt indítottuk először versenyben, mivel vannak olyan kétéveseink, akik nála rosszabbul, illetve jobban dolgoznak, így hozzá szerettem volna mérni azt, hogy hol tartunk velük jelenleg. A starttal voltak problémái, ráült a gépre és így otthagyott 2-3 hosszt az indulásnál, ennek ellenére nekem tetszett, ahogy mozgott, elégedett vagyok vele. Bár utolsó helyen ért célba, de közel volt a többiekhez. Sajnos a versenyt követően sines lett, kicsit megerőltette a szárcsontját. Most pihen pár napot, úgy gondolom tisztességesen helytállt.

Fotó forrása: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS