/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Valentino győzelemmel korrigált

A remek formában lévő Valentino a klasszisok között is mutatkozott egy hete a Dr. Vecseklőy József Emlékverseny első futamában. Kis híján nyert, majd egy héttel később győzelemmel vigasztalódott a napi főversenyben a Typhoonora Díjban. Mi történt a lóval egy hét alatt?

A nagydíj napján nem tetszett Valentinonak a feltöltött pálya, véleményem szerint ez okozta a ló koordinálatlan mozgását a verseny utolsó ötven méterén. Másodszor már több tapasztalattal rendelkeztem, tudtam, hogy ez alkalommal már nem lesz számára újdonság, ez viszont Pan Globe Jaycee-ról nem volt elmondható. Mindkettő ügető rendkívül gyors, így hagytam, hogy a Goran Zolnaji által hajtott kanca diktálja a tempót, majd a befutóban, – ahogy arra számítottam – elfáradt, én pedig tartva a tempót 16,6-ban nyertem a versenyt Valentinoval.

A kétfutásos heat versenyben merész taktikát választottál. Miért döntöttél emellett?

Úgy gondolom, hogy ha egy lónak van erőssége, akkor azt ki kell használni! Jelen esetben Valentinonak a gyors kezdése, ezt az előnyére tudja fordítani a hajtó, ha megfelelően hajtja a lovat. Időben nem kezdtünk máshogy, mint a Dr. Vecsklőy József Emlékversenyben. Sőt, a Goran Zolnaji által hajtott kanca még gyorsabban is kezdett, mint mi korábban a nagydíjban. Ezért tűnhetett úgy, hogy várásra hajtom ezt a remek heréltet, pedig a végső lefutási idő 0,1 tizeddel gyorsabb is volt, mint a Vecseklőy győztes ideje.

Mi a véleményed Valentino teljesítményéről? Milyen tervek vannak még vele az idei évre?

Az elvárások magasak, de reméljük, hogy továbbra is egészséges marad és tartja a jó formáját. Bízunk benne, hogy sikerekben gazdag szezont zárhatunk! Köszönöm Miskolcsik Ágnes tulajdonos asszonynak, hogy ezt a remek lovat hajthatom versenyben és Molnár-Csikós Róbertnek, aki nap mint nap foglalkozik, és készíti a versenyekre Valentinot.

Szöveg: Lukácsi Antónia

Fotó forrása: Maróti Edit

SHARE THIS