/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Kettős Fazekas siker a 111. Nemzeti Díjban!

Idomári szemmel nagyon eredményes futamot zárt Fazekas Imre a 111. Nemzeti Díjban, a Nemzeti Ügető Liga első futamában. A trénert, Fazekas Imrét és a nyerő ló hajtóját, Horváth Györgyöt kértük a futam elemzésére.

Fazekas Imre:
Mindkét ló teljesítményével maximálisan elégedett vagyok. Úgy érzem a hároméves Bazsiville még nincs csúcsformában, ellenben Áronvillel, aki remek képességéről tett tanúbizonyságot most is.

Horváth György:
Remek napot zárt az istálló. Áronville-nek köszönhetően egy újabb kiemelt versenyt nyertem, nagyon örülök neki! A futamot megelőzően azt gondoltam, ha a két erős hároméves nem hibázik, Áronville talán egy harmadik helyet elcsíphet. A startunk nagyon jól sikerült, hamar ledolgoztuk a hátrányunkat. Az elején Borutka galoppozott, ekkor már éreztem, hogy meglehet a dobogós helyezés! Folyamatosan zárkóztunk a vezető lóhoz, majd mikor az utolsó kanyarban Fazekas mester elindította Bazsiville-t behúzódtam mögé és azt gondoltam, hogy meg lehet az ezüstérem is. A befutóban éreztem, hogy Áronville nagyon szívesen megy, van még benne plusz erő a célig, így le is tudtuk gyűrni az istállótársat. Úgy gondolom, hogy hatalmas dolog 40 méteres térhátrányból megnyerni egy Nemzeti Díjat, nagy boldogság volt ez mindenkinek! Fokozza az érzést, hogy jó barátom, Gyémánt László lovával nyertem a kiemelt versenyt, mérhetetlenül boldoggá tesz. Még egyszer köszönöm a lehetőséget és szívből gratulálok neki!

Folyamatosan jönnek a nagydíjak. Mik a jövőbeli terveid Áronvillel és Bazsivillel? Nyakunkon a Derby és Divat Fesztivál augusztus 21-23. között.

Fazekas Imre:
Áronville fő feladata a 106. Magyar Ügetőderby lesz. Az, hogy előtte indítjuk-e versenyben még nem dőlt el. Bazsiville-nek többek között a háromévesek számára kiírt versenyek vannak kilátásban, a Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékverseny és a Szent István Díj, majd pedig a Háromévesek Nagydíja.

A nagydíjon kívül nem lehet elmenni Longines újabb győzelme mellett. Idén már a második győzelmét zsebelte be, formájára nem lehet panasz. Látjuk majd ennél még komolyabb mezőnyökben is?

Horváth György:
Jó formában van a Conway Hall apaságú kanca, könnyedén nyerte a 17. versenyét is. Azt szeretnénk, hogy maradjon egészséges, jó kedvű, jó étvágyú, emellett pár hasonló napi főversenyt még be tudjon zsebelni. Nincs semmi kötelező feladat vagy terv, minden versenye egy élmény, élvezzük továbbra is, hogy egy ilyen csodálatos lovunk van.

 

Szöveg: Lukácsi Antónia

Fotó forrása: Maróti Edit

SHARE THIS