/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Hol tartunk most? – Nemzeti Galopp Liga

A Nemzeti Galopp Liga 2020-ban is jobbnál jobb versenyeket, összesen tíz futamot tartogat a lóverseny kedvelőinek! A sorozat első része az 1600 méteres Batthyány-Hunyady Díj volt, melyben a hároméves herélt Charlie Firpo győzött Mocsinka Viviennel a nyergében. Kovács-Bakos Szilvia idomítottja a szezonban már második győzelménél jár.
A második állomás Hajdi Lajos idomárnak kedvezett, Bánk hatalmas stílusban nyerte az 1600 méteres Nemzeti Díjat Zdenko Smidával. Az ESDE istálló kiválósága a sok liga pont mellé 71-es formát kapott teljesítményéért.
Július harmadik hétvégéjén a Szlovákiából érkező, Zuzana Kubovicová idomításában álló Zoriana remekelt. Az 1800 méteres Millenniumi Díjban elsőként galoppozott át a célvonalon Zdenko Smidával, a sorozat első állomásának győztese Charlie Firpo második helyen futott be a célba.
A jelenlegi állás szerint Zoriana vezeti a sort 50 ponttal, a második helyen Charlie Firpo áll 40 ponttal, mögöttünk Bánk 30 ponttal. Lovasok közül toronymagasan Zdenko Smida vezet 80 ponttal, idomárok tekintetében Zuzana Kubovicová van az élen 55 ponttal, mögötte szorosan 54 ponttal Kovács-Bakos Szilvia.
A következő Liga nap augusztus 23-án a Derby és Divat Hétvége zárónapján lesz, a hároméves évjárat legjobbjai gyűjthetik a pontokat a 2400 méteres 98. Magyar Derby-ben.
Ezt követően még hat alkalommal lesz lehetőség a telivéreknek, hogy eldöntsék ki a szezon legjobbja, ki a Nemzeti Galopp Liga győztese..

Fotó: Antal Zsuzsanna

SHARE THIS