/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Hűvös este, pörgős futamok – péntek esti agár eredmények

Pénteken ismét öt fergeteges futamot láthattunk a Nemzeti Agárstadionban.
Az első verseny a 280 méteres Mega Delight Díj S1 volt, ahol hatan álltak starthoz. Egyszerre startolt a mezőny, de Godzilla hamar feljött az élre és átvette a vezetést. Őt Voice támadta, de Godzilla (Moonlight-Hunter Godzilla) nem hagyta magát és szép stílusban nyert. Voice (Christina Bernath’s Contessa) szerezte meg a második helyet, Hayley (Magical Hayley) pedig a harmadikat.

A második megmérettetés a szintén 280 méter hosszú Mega Delight Díj S0 volt, öt résztvevővel a startnál. Miss Danger és Poker jöttek ki legjobban a startboxból, majd Poker (Legyen1 Poker) élre tört és jelentős előnyre tett szert, melyet végig meg is tartott és fölényes győzelmet aratott. A második helyre Magic (Christina Bernath’s Magic) ért be, a harmadik Etalon (Kengyelfutó Etalon) lett.

480 méteren folyatódott a versenynap, a harmadik futam a Mega Delight Díj A1/A2 volt, öten vágtak neki a távnak. Jerry pár méter után átvette a vezetést és sokáig több hosszal az élen futott. Sight az utolsó kanyarban feljött mellé és folyamatosan támadta, nagyon szoros csata alakult ki kettőjük között. Végül fej-fej mellett haladtak át a célvonalon, egy századmásodperccel Sight (Moonlight-Hunter Lyreen’s Sight) bizonyult jobbnak és megnyerte a versenyt, Jerry (Mashmad Bale) lett a második. A harmadik helyezést Best Grey Alf szerezte meg.

A negyedik verseny a 480 méteres Mega Delight Díj A1 volt, szintén öten várták, hogy összemérjék gyorsaságukat. Jessy (Tico Fless Jessy) remekül kezdett, hamar a mezőny élére került és jókora előnyt szerzett, melyet végig meg is tartott és fölényes győzelmet aratott. Mögötte Futó Power és Steed csatáztak a dobogó többi fokáért, Futó Power (Fehérhegyi Futó Power) lett a második, Steed (Moonlight-Hunter Lyreen’s Steed) pedig a harmadik.

A nap zárófutama a Mega Delight Díj Open volt, öten csaptak össze 480 méteren. Lexa (Big Blood Lexa) és Don Juan robbant ki elsőnek a boxokból, majd Lexa állt az élre. Egy darabig tartotta az elsőségét, de Champ és Excellent elkezdték támadni, amit végül sikerült kivédenie, így megnyerte a futamot. Mögötte Excellent futott be másodiknak, Hellboy (Christina Bernath’s Hellboy) pedig a harmadiknak.

Fotó: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu /The Sighthound Photographer 

SHARE THIS