/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Maronka siker a Janek Géza Emlékverseny Hendikepben

Szoros befutó, célfotó és holtverseny jellemezte az első augusztusi galopp versenynapot, izgalmasabbnál izgalmasabb futamokat láthattak a Kincsem Park látogatói!
A nap első versenyében Sambo (Dejan Davidovic) nagyot küzdött istállótársával, Vaníliával (Osztényi Zoltán) a Kocsi Zoltán Emlékverseny-Nyári Gátversenyben, végül rövid fejhosszal az előbbi szerezte meg az első helyet. Nyeretlenségét a hároméves Minorita veszítette el Jaroslav Línekkel. Érdemes volt elolvasni a Nyeretlen Kétévesekről az idomári véleményeket, a Zala Csaba idomításában álló Melmet (Kriskó Norbert) szerezte meg élete első győzelmét. Az 1600 méteres Németh Ferenc Emlékkupa II. Futama Hendikepben Cserei Szabolcs ünnepelhetett, a sikerhez Lanna segítette hozzá. Nem sokon múlt a Kesztehelyi István Emlékverseny Hendikepben a Turf favoritjának, Marlonnak (Mészáros Zsolt) az első helye, viszont a célban Levendula (ifj. Kozma István) megelőzte őt. Az 1600 méteres Gutai János Emlékversenyben Blush Bird (Mocsinka Vivien) szép győzelmet aratott, mögötte holtversenyben Aloiv Aivilo (ifj. Kozma István) és Canada (Gönczi Rebeka) ért célba, a harmadik helyet Coeur de Leon (Tomas Lukásek) szerezte meg.
A napi főversenyben, az 1200 méteres Janek Géza Emlékverseny Hendikepben a favorit Báthory (ifj. Kozma István) lejelentésével fokozódtak az izgalmak. Az 1200 méteres futam távoszlopán belül eldőlt La Lianga (Mocsinka Vivien) győzelme, mögötte Muizenberg Rock (Tomas Lukásek) lett a második, Oba Hara (Stanislav Georgiev) a harmadik.
A versenynap zárásaként Apostol és Virág András párosa nem talált legyőzőre.
Lovasok tekintetében Mocsinka Vivien és ifj. Kozma István duplázott.

Jövő vasárnap folytatás, ismét egy lépéssel közelebb vagyunk a Derby-hez.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS