/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Tico Fless Jessy a Mega Delight Díj A1 győztese

Jessy nem először győzött a Nemzeti Agárstadionban, június 26-án és múlt pénteken is magabiztosan nyerte a futamát. Tulajdonosát és trénerét, Demjén Tamást kérdeztük a siker kapcsán.

Májusban egy interjúban beszélgettünk, ahol említetted, hogy az idei évet legfőképpen Jessy-re építed. Mennyire vagy elégedett az eredményeivel?
– Az ide évet tanulóévnek szántam Jessynek, mivel szinte ő a legfiatalabb a mezőnyben. Azt tudom mondani, hogy az elvártnál jobban teljesít még ilyen kiemelkedő mezőnyben is. Természetesen nagyon örülök, hogy már két versenyt sikerült megnyernünk, nagyon büszke vagyok rá.

Mi volt az oka annak, hogy kétszer nem lett dobogós?
– Az én meglátásom szerint a legtöbb esetben sokkal erősebb agarak ellen versenyzik, mint ő maga. Elég egy rossz rajt, vagy egy kisebb ütközés a kanyarban, utána ő már a testi adottságaiból adódóan nem fog tudni olyan sikeresen helyt állni.

Kellett valamit változtatnod az edzésén emiatt?
– Az edzésein nem változtattam, mivel úgy gondolom, hogy amit a tavasz folyamán kitaláltunk neki, az jól működik.

Mi volt az előzetes megérzésed a pénteki verseny kapcsán?
– A verseny előtt bíztam benne, hogy most ismét nyerhetünk, mivel Jessy láthatóan jól érezte magát, remek formában volt. Reméltem, hogy jól startol és hogy nem lesz ütközés.

Milyen agár Jessy? Könnyű vele dolgozni? Van-e speciális igénye?
– Jessy egy igazán szerethető agár, aki nagyon nagy mozgásigénnyel rendelkezik. Egy igazi energiabomba. Edzésben nincsenek speciális igényei, inkább az étkezésére kell figyelni mert hajlamos rövid idő belül plusz súlyt felszedni.

Következő versenyek? Derby?
– Természetesen nevezem a Derbybe, az lesz a következő versenyünk.

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/ The Sighthound Photographer

 

 

 

 

SHARE THIS