/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Lezajlottak a negyeddöntők – péntek esti agár eredmények

A Derbybe jutásért küzdöttek péntek este az agarak a Nemzeti Agárstadionban. Két sprintverseny után öt izgalmas negyeddöntőben mérték össze gyorsaságukat.
Az első futam a 280 méteres Gable Dodge S2 volt, hatan álltak starthoz. Bullet nagyon jól kezdett és rövid idő alatt jelentős előnyre tett szert. A kanyarban Joy elkezdte támadni, de sikerült kivédenie, így Bullet (Holdem Bullet) szerezte meg az elsőséget, Joy (Moonlight-Hunter Lyreen’s Joy) lett a második, Pantera Negra pedig a harmadik.
A második versenyben, a 280 méter hosszú Gable Dodge S1-ben mind a hat agár szinte egyszerre ugrott ki a startboxból, majd Soon kapott jobban lábra és az élre tört. Azonban Godzilla (Moonlight-Hunter Godzilla) a kanyarban rákapcsolt és át is vette a vezetést, majd magabiztosan megnyerte a futamot. Big Blood Amy ért fel a dobogó második fokára és Moonlight-Hunter Coming Soon a harmadikra.
A harmadik futam az I. negyeddöntő volt, 480 méteren mérték össze gyorsaságukat hatan. A favorit Jaytee Milan nagyon jól kezdett, az első kanyarban már ő volt az élen, azonban Champ kívülről elfutott mellette és átvette a vezetést. Jaytee elkezdte őt visszatámadni, izgalmas csata alakult ki kettejük között. Végül Champ (Springwell Champ) halad át elsőként a célvonalon, Jaytee Milan lett a második, a harmadik helyet pedig Best Grey Alf szerezte meg.
A negyedik verseny a II. negyeddöntő szintén 480 méteren zajlott, öt résztvevővel, La Pereginát lejelentették. Nagyon jól kezdett a mezőny, majd Steed és Excellent álltak az élre. Több hosszal vezettek a többiek előtt, szinte fej-fej mellett csatáztak a győzelemért, amit végül Excellent szerzett meg. Moonlight-Hunter Steed lett a második, a harmadik helyre Fehérhegyi Futó Power ért fel.
Az ötödik futam, a III. negyeddöntő szintén 480 méter hosszú volt, hatos mezőny állt starthoz. Jól kezdtek az agarak, majd Jelly Flood állt az élre. Jessy és Hellboy támadták őt, a befutóegyenesbe szinte együtt értek be, de Jelly Flood visszaverte a támadásokat és szép győzelmet aratott. Christina Bernath’s Hellboy lett az ezüstérmes, Tico Fless Jessy pedig a bronzérmes.
Az ötödik futamban, a 480 méteres IV. negyeddöntőben is maximális mezőny, azaz hat agár mérte össze tudását. Black Fantasy és Miss Danger ugrottak ki elsőként a startboxból, majd Black Fantasy az első kanyarban már a mezőny élén állt. Tovább növelte előnyét, Johnny pedig megpróbálta támadni őt, a befutóban óriási küzdelem alakult ki köztük, végül Black Fantasy (Stemgrove Black Fantasy) ért át elsőnek a célvonalon, Johnny (Pride of Hungary) lett a második, Miss Danger pedig a harmadik.
A nap zárófutamában, az V. negyeddöntőben Big Blood Lexát lejelentették, így csak öten vágtak neki a 480 méteres távnak. Jerry és Keny kezdtek a legjobban, majd Don Juan is beszállt a küzdelembe, hárman vívták a csatát az elsőségért. Izgalmas csata után végül Jerry (Mashmad Bale) nyerte a futamot, Don Juan (Don Juan deMarco) lépett a dobogó második fokára, Kengyelfutó Etalon pedig a harmadikra.

Fotó: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu / The Sighthound Photographer

SHARE THIS