/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Stemgrove Black Fantasy nyerte a Kincsem Park Magyar Derby IV. negyeddöntőt

Black Fantasy alias Bolyk többszöri balszerencsés verseny után végre megmutatta tudását és péntek este szép győzelmet aratott tulajdonosai, Dr. Svoren Ákos és Dr. Svoren Szilvia legnagyobb örömére. Szilviával beszélgettünk a siker kapcsán.

Mi volt a megérzésetek a verseny előtt?
– Az elmúlt időszakban keményebben dolgoztunk Bolykkal, a kondícióján is sikerült javítani, de a Derby előtt már elkezdtük pihentetni. A legutóbbi edzés formája is bizalomra adott okot, a verseny előtti napokban energikusnak láttuk, és fejben is összeszedett volt. Amikor megláttam a futambeosztást, arra gondoltam, hogy jó rajttal az első három között lehetünk és így továbbjuthatunk.

Milyen volt a verseny lefolyása?
– Bolyk nagyon jól, elsők között rajtolt. Az egyes kanyarban már testhossznyi előnye volt, amit szerencsére még tudott növelni. A kettes kanyar után kezdett rá felzárkózni Johnny. A hármas-négyes kanyar kritikus pont nekünk, de Bolyk még ott is és a célegyenesben is vezetett. Ugyan az előnye folyamatosan csökkent Johnnyval szemben, de az utolsó pillanatig harcolt a győzelemért.

Milyen volt a mezőny, kitől tartottatok a legjobban?
– Erős mezőnyben futottunk, gyors agarakkal. De a legjobban Johnnytól tartottunk, okkal, hiszen egy nagyon gyors és tapasztalt agár. Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen képességű agarakkal szemben szereztük meg a győzelmet.

Változtattatok-e valamit az edzésterven, ami a győzelemhez hozzájárult?
– A pályaversenyzést még mi is csak tanuljuk, így próbálunk tapasztaltabb agarasoktól információkat, ötleteket begyűjteni. Szerencsére jó pár olyan versenytársunk van, akiktől számíthatunk útmutatásra. Tenczel Gábor tanácsai sokat segítettek a formaidőzítésben.

Hogy érzitek, továbbjut-e Black Fantasy pénteken a Derby döntőbe?
– Ezt nehéz megjósolni, képes rá, hogy továbbjusson, de ezúttal is nagyon jó agarak lesznek a startnál, közöttük a legjobb idővel továbbjutó Champ, a nagy favorit Don Juan, és Steedről sem szabad megfeledkeznünk. Egy futam kimenetele pedig sok mindentől függ.

Ti kit vagy kiket tartotok a Derby legnagyobb esélyesének?
– Egy ilyen erős mezőnyben 6 közé jutni és döntőbe kerülni is óriási dolog, azok közül, akik bekerülnek, bárki esélyes lesz Derby-t nyerni. Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy a győztes Jelly Flood és Excellent közül kerül majd ki.

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu / The Sighthound Photographer

SHARE THIS