/ by /   Friss hírek / 0 comments

Derby körkép

Anglia

Az ír Aiden O’Brien hét idomítottját nevezte a nagy múltú Epsom Derby-re, melyet július 4-én rendeztek meg a szigetországban. A futam legjobb esélyét English King képviselte, azonban a távoszlopnál, a szinte sansz nélkül induló tréningtársa, Serpentine és Emmet McNamara átvette a vezetést és kilenc hosszas előnnyel győzött. A verseny margójához tartozik, hogy a nehézségek miatt a klasszikus futam díjazását harmadára csökkentették le.

Írország

Június 27-én futották az idei Ír Derby-t, tizenegy telivért láthattunk a startnál, többségük eddig csak hazai pályán mutatta meg képességeit. A favorit Aidan O’Brien idomítottja Santiago a célegyenesre érve begyújtotta rakétáit, Tiger Moth-szal küzdött a győzelemért. Fejhosszal végül Santiago nyert, ezzel O’Brien tizennegyedik Ír Derby győzelmét szerezte meg.

Franciaország

A Prix du Jockey Club-ot, vagyis a Francia Derby-t július 5-én futották, a futam favoritja Victor Ludorum volt. A csökkentett Derby táv gyakran a verseny rovására megy. A 2100 méteres futamban a favorittal egy időben az angol tréningből futó Szaúdi Derby második helyezettje Mishriff indult meg. A küzdelmet követően az utóbbi szenzációs finish-t produkálva magabiztosan győzött.

Olaszország

A nehézségek ellenére májusban zárt kapuk mögött elindultak a versenyek, természetesen szigorú higiéniás szabályok betartása mellett. Július 12-én futották a Derby-t az Universita Campus Bio-Medico di Roma szponzorálásával, immár 137. alkalommal. A versenyben 13 telivért indítottak, a győzelmet az angol színekben versenyző Tuscan Gaze szerezte meg a nálunk is lovagló Carlo Fiocchi-val a nyergében.

Németország

A 151. Német Derby-t július 12-én futották 650 000 összdíjazással. Tizenkilenc lovat láthattunk a startnál, a német tulajdonú, de francia tréningben álló In Swoop szerezte meg az első helyet Ronan Thomassal a nyergében. A verseny favoritja, Wonderful Moon csak hatodik helyen ért célba. A futamot megelőzően a győztes telivér trénere azt nyilatkozta, talán túl korai idomítottja számára a Derby, legnagyobb örömére tévedett. Az első két helyen két Adlerflug ivadék végzett! A futamot a történelemben először szinte üres lelátók előtt futották, a versenypályára a versenyközeg és a lótulajdonosok léphettek be.

Ausztria

A tervek szerint Ebreichsdorf-ban szeptember 13-án futják a Derby-t 2200 méteren 15.000 euro összdíjazással.

Csehország

Csehországban 2400 méteren futják a Derby-t, 2.000.000 korona összdíjazással szeptember 6-án.

SHARE THIS