/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb szakemberei – Augusztus 8-9.

Augusztus második hétvégéjén mesterhármast ünnepelhetett Stanislav Georgiev és Goran Zolnaji is. A galopp sportot képviselő szakember lovasként is remekelt, háromszor haladt át elsőként a célvonalon, többek között a napi főversenyben, az Orosházi Díjban Cirfandli nyergében. A hétvégi ügető versenynapon Goran Zolnaji idomári sikerei mellett két győzelmet ünnepelhetett hajtóként, a Derby évjárat egyik reménységével Atomanti M-el remek versenyt futva győztek.

Stanislav Georgiev

Hogyan értékelnéd a versenynapot?

Szerencsére eddig nem lehet panaszom a szezonra, lovaim szép sikereket értek el. Minden győzelemnek nagyon örülök, elégedett vagyok a versenynappal, bízom benne, hogy a továbbiakban is sikerül eredményesen szerepelnünk.

A kétéves Miss Mistery-vel Olaszországba készültetek, az istálló reménységének tartod. Milyen további versenyek vannak kilátásban számára?

Most szombaton futottunk volna vele Olaszországban, de végül itthon maradtunk, nem bántuk meg! Valószínűleg szeptemberben fog legközelebb starthoz állni a kétéves kancák versenyében, az 1300 méteres Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben. Amennyiben a körülmények adottak lesznek, ősszel tervezünk Olaszországban indulni, de nem szeretném túlterhelni őt, 3-4 versenynapnál többel nem számolok. A Nyeretlen Kétévesek Versenyét megelőzően is nyugodt voltam vele kapcsolatban, munkában már mutatta magát. Nagyon kiegyensúlyozott, abszolút nem érződik rajta a kétévesek tapasztalatlansága. A versenyben nem siettem vele, tudtam, hogy az utolsó 400 méteren nagyot fog hajrázni.

Cirfandli ötévesen is remek formában van. Milyen megérzéseid voltak vele kapcsolatban a szezon kezdetén?

Szkeptikus voltam vele kapcsolatban. Télen műtötték, rossz kondícióban érkezett hozzám, kérdéses volt, hogy hogyan alakul a további karrierje. Idővel szerencsére összeszedte magát, egészséges és remek formában van, nagyon elégedett vagyok.

Közeledik a háromévesek legnagyobb versenye, a Derby. Kikkel számolhatunk majd az idomításodban álló telivérek közül?

Amennyiben rendben halad a felkészülés három idomításomban álló telivérrel készülünk, War Master, Calabrese és Antilopa egyaránt képviselni fog minket. Az utóbbi még kérdéses, de valószínűleg ő is itt áll majd starthoz.


Goran Zolnaji

A versenynapot megelőzően milyen eredményekre számítottál?

Számítottam a jó eredményekre, szerencsére idomítottjaim remek formában vannak, okkal bíztam bennük. Szerencsére ki is hozták magukból a maximumot.

A Derby és Divat Fesztivál az év legnagyobb rendezvénye. Számíthatunk indulókra az idomítottjaid közül?

Egy lóval készülünk a négyévesek legnagyobb versenyére, a Derby-re, ő pedig Atomanti M. A hétvégén remek stílusban győzött, jó formában van. Azt nem mondom, hogy győzelmet remélek tőle, de az első négy hely valamelyikére várom.

Melyik hétvégi győzelem volt számodra a legkedvesebb?

Mindegyik győzelem kedves számomra, talán az előbb említett Atomanti M-el szerzett első helyünk egy kicsit jobban. Először hajtottam őt, a Derby évjárat egyik reménysége, jó párost alkottunk.

A nemrégiben Olaszországban vásárolt Unno del Duomo Simon Gréta tulajdonában van, így a te idomításodba került. Hogy halad a felkészítése? Melyik versenyben láthatjuk indulni legközelebb?

A felkészítése jól halad, nagyon intelligens, jófejű ló. Gyakorlatilag szinte mindent magától csinál, tudja, hogy mi a dolga. Olaszországban voltak jó versenyei, így bízom benne, hogy hazai pályán is jó eredményeket fogunk elérni vele. A Derby napon, augusztus 22-én lesz egy nyitott verseny, itt fog legközelebb starthoz állni.

Fotó: Maróti Edit, Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS