/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Derby elődöntők péntek este a Nemzeti Agárstadionban

Péntek este négy izgalmas futamban ismét rajthoz állnak az agarak. Egy sprintverseny után három elődöntőben mérik össze erejüket, a tét nagy, hiszen most dől el, ki jut tovább a 6. Kincsem Park Agár Derbybe. A versenynapot 200.000 forint jackpot színesíti.

Az első futam a 280 méter hosszú Rainbow High Díj S2 lesz, hatan állnak starthoz a megmérettetésben. Joy végre megindulni látszik, ebben a mezőnyben akár az elsőséget is megszerezheti. Stemgrove Turbo erősebb mezőnyből érkezik, ezt a versenyt meg is nyerheti. Pantera Negra közeli harmadik volt legutóbb, most is dobogós lehet. Assassin és Tamo Johnny másodjára erősebbek lehetnek, Mayki kilátásasi is ezúttal jobban tűnnek.
A második verseny a Kincsem Park Magyar Derby I. elődöntő lesz, 480 méteren futják hatan. Champ legutóbb a favoritot legyőzve abszolválta futamát, most is esélyes a győzelemre. Steed egy hete Magic előtt végzett, dobogós esélyt képvisel, Don Juan általában eredményes, döntős lehet. Black Fantasy szerencsés verseny esetén ráduplázhat legutóbbi győzelmére. Magic július végi tréningformája alapján komoly figyelmet érdemel, Alf javulással meglepetést okozhat.
A harmadik futam a Kincsem Park Magyar Derby II. elődöntő, ahol szintén 480 méteren állnak starthoz hatan. Excellent nagyon eredményes, múlt heti idejét tekintve is a futam favoritja. Hellboy tartja remek formáját és a verseny másik esélyese, Johnny június végi formájával szintén megnyerheti a futamot. Ashley némi javulással felérhet a favoritokhoz, Miss Danger harmadik helyen jutott az elődöntőbe, most is számíthat. Jerry amennyiben javít az idején, eredményes lehet.
A nap utolsó megmérettetésén, a Kincsem Park Magyar Derby III. elődöntőben szintén 480 méteren küzd meg egymással hat aspiráns. Jaytee Milan hosszú kényszerpihenője után egy második helyezéssel tért vissza, ezt a versenyt már megnyerheti. Jelly Flood szép győzelem után most is nyerhet, Jessy egy hete néhány tizeddel mögötte ért célba, most megviccelheti a két favoritot. Futó Power folyamatosan döntős, most is felérhet a dobogóra, Etalon kis javulással figyelmet érdemel. Futó Sky papíron a legszélsőbb sansz, meglepetés lenne, ha bejutna a fináléba.

A futamok 20:30-kor kezdődnek, a belépés díjtalan! Mindenkit szeretettel várunk!

SHARE THIS