/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Agár Derby elődöntők – péntek esti eredmények

Négy izgalmas versenyben futottak pénteken az agarak, amiből három a jövő héten megrendezésre kerülő Agár Derby elődöntője volt.
Az első futam a 280 méteres Rainbow High Díj S2 volt, öten álltak starthoz, Christina Bernath’s Assassin-t lejelentették. Joy nagyon jól kezdett, de Mayki a nyomába eredt és Turbo is felzárkózott melléjük. A kanyarban Mayki (Tico Fless Mayki) átvette a vezetést és elsőségét magabiztosan megtartva megnyere a futamot. Moonlight-Hunter Lyreen’s Joy lett a második, Stemgorve Turbo pedig a harmadik.
A második verseny a 480 méter hosszú Kincsem Park Magyar Derby I. elődöntő volt, hat résztvevővel a startnál. Steed ugrott ki először a startgépből, de Champ és Alf is gyorsan felfutottak az élmezőnybe. Steed sokáig tartotta vezető helyét, de Champ folyamatosan támadta és Alf is szorosan mögöttük volt. A befutóegyenesbe érve már teljesen együtt haladtak hárman és nagyon izgalmas hajrával egyszerre értek a célba. Célfotó alapján Best Grey Alf nyerte a futamot, Springwell Champ szerezte meg a második helyet, Moonlight-Hunter Lyreen’s Steed pedig a harmadikat.
A harmadik megmérettetés a 480 méteres Kincsem Park Magyar Derby II. elődöntő volt, szintén hat aspiránssal a rajtnál. Excellent nagyon jól jött el a starttól majd rögtön az élre tört és több hossz előnyre tett szert. Ezt az előnyt végig meg is tudta tartani, így magabiztos futással start-cél győzelmet aratott. A második helyért hatalmas csata alakult ki Johnny és Jerry között, végül Johnny (Pride of Hungary) lett az ezüstérmes, Jerry (Mashmad Bale) pedig a bronzérmes.
A nap utolsó futama a Kincsem Park Magyar Derby III. elődöntő volt, 480 méteren mérték össze erejüket hatan. Jaytee Milan és Jelly Flood ugrottak ki elsőnek a startboxból, majd Jaytee Milan átvette a vezetést. Több hossz előnye volt már az első kanyarban, amit végig könnyedén megtartott és start-cél győzelemmel nyerte meg a futamot. A második helyet Fehérhegyi Futó Power szerezte meg, a harmadik Jelly Flood lett.

Fotó: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu / The Sighthound Photographer

SHARE THIS