/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Olasz klasszis magyar tulajdonban és tréningben

Simon Gréta tulajdonos és amatőr hajtó a közelmúltban megvásárolta az Olaszországban is remek formákat mutató hétéves ügető mént, Unno del Duomo-t.

Mi alapján döntöttél a megvétele mellett?

Minden lovamat, amit vásároltam személyesen néztem meg. Ez számomra egy nagyon fontos pillanat, ekkor dől el minden, ez most sem történt másként. A számok már mellette szóltak, de ha nem tetszett volna a külleme vagy a viselkedése biztosan nem vettem volna meg őt. Szerencsére abszolút pozitív benyomást keltett bennem már az első találkozáskor is, így nem volt kérdés, hogy az istállóban szeretném látni. Biztos vagyok benne, hogy idomárom, Goran Zolnaji a maximumot fogja belőle kihozni, mint ahogy a többi ügetőm esetében is tette és teszi mind a mai napig.

Milyen eredményeket ért el Olaszországban?

Az életnyereménye közel 200 000 euro, 2016 márciusában Group 2-es versenyt nyert, pár hónappal később Group 1-est 12,9-es idővel. A rövidtávú rekordja 11.8, ezek a számok kimondottam imponálóak. Modenában, Napoliban, Torinoban és Montegiorgioban is starthoz állt már, négyszer győzött, emellett egy harmadik és két negyedik hely szólt a neve mellett.

Milyen értékben került hozzád?

Pár napos egyeztetés után 45 000 euroért sikerült elhoznom. Természetesen nagyon örültem a lehetőségnek és bízom benne, hogy itthon is sok boldog pillanatunk lesz együtt! A felkészülése jól halad, terveink szerint legközelebb a Derby és Divat Hétvégén áll majd starthoz augusztus 22-én, szombaton.

SHARE THIS