/ by /   Friss hírek / 0 comments

Vasárnap 100. Cseh Derby


Az eredetileg júniusra tervezett 100. Cseh Derbyt szeptember 6-án, vasárnap futják Prágában. Az időpontot a vírushelyzet nagymértékben befolyásolta, illetve a cseh ló-és lovassport versenynaptár összehangolása miatt került végül erre a napra háromévesek klasszikus futama. A csúszás, illetve a járvány második hulláma és a szigorodó intézkedések okán a helyszíni nézőszámot 1000 főre maximalizálták. A rendhagyó módon megrendezésre kerülő esemény 13:00-kor kezdődik. Erős és népes mezőny jellemzi a napot, nyolc futamban állnak starthoz a telivérek.
A hároméves korosztály klasszisainak versenye 17:00-kor kezdődik, maximális mezőny küzd meg a dicsőségért. Három favorittal számolnak a szaklapok, a szerb születésű Markoni LP, a szlovák Opasan, illetve Troop Commander vezeti az esélyesek sorát. Az utóbbi ír tréningből került Frantisek Holcák mesterhez 70 000 euroért.
Lovasok között sok ismert arcot lehet felfedezni, a Kincsem Parkban már sokszor látott Jaroslav Línek, Zdenko Smida, Jirí Palik, a cseh, szlovák és spanyol champion, Václav Janácek és a 98. Magyar Derby nyerő Tomas Lukásek is tagja a mezőnynek, az utóbbi Zariyannka társaként.
A táv 2400 méter, a futam összdíjazása a térségben a legmagasabb, 2 000 000 cseh korona, azaz 27 millió forintnak megfelelő összeg.

SHARE THIS