/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Négy nagyverseny vasárnap a galoppon

Szeptember 20-án jobbnál jobb versenyeket kínál a Kincsem Park. Kilenc futam és 500 000 Ft jackpot teszi izgalmassá az eseményt, a kezdés időpontja a megszokottól eltérő módon 13:00-kor lesz! A Kincsem+ 15:15-kor futják, 150 000 000 Ft jackpottal.
A nap első futamában tizennégy nyeretlen kétéves küzd az első győzelméért a Lomniczi Béla Emlékverseny – Nyeretlen Kétévesek Versenyében. Fél órával később futják az Epsomi Hendikepet hat indulóval. A nap harmadik versenye a kétéves kancáknak kiírt 1300 méteres Gróf Károlyi Gyula Emlékverseny lesz, a legjobb esélyt Mystic Maleficient (4) képviseli. Az 1000 méteres Dámaverseny Hendikepben a hölgy lovasok mutatják meg mit tudnak, a szaklap Riderchop (5) és Huszár Korinna győzelmében bízik.
A nap ötödik futama a 2400 méteres Magyar Kancadíj lesz, tizennégy telivér a startnál. Simply The Best (13), Impression (7) és Antilopa (2) a Turf első három favoritja, erős mezőny gyűlt össze, bárki okozhat meglepetést.
15:35-kor kezdődik a harmadosztályú Mineral Hendikep, Last Stride (4), Rubikon (5) győzelem után fut.
A nap hetedik futama a Nemzeti Galopp Liga egyik újabb állomása, az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékverseny. Hazánk legrangosabb rövidtávú versenyében a szürke kanca, Vain Hope (5), Kovács-Bakos Szilvia idomítottja, Báthory (1), illetve Dante’s Peak (2) küzdhet az első helyért.
Ezt követően 16:40-kor startol el a Németh Ferenc Emlékkupa IV. Futama Hendikep hét résztvevővel.
A nap zárásaként 2000 méteren futják az egyetlen magyar Epsom Derby nyerőről elnevezett futamot, a Kisbér Díjat. A szaklap Charlie Firpo (6) mellett tette le a voksát, de a tavalyi Magyar Derby nyerő Golden Sea (3), Stone Sober (8), illetve Lucifer (7) is odaérhet.

Vasárnap 13:00 órától drukkoljunk együtt a telivéreknek, a belépés ingyenes!

Fotó: Petró Levente

SHARE THIS