/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Springwell Champ a Lyreen Mover Díj győztese

A Derby óta péntek este álltak ismét starthoz az agarak, hat izgalmas futamban mérték össze gyorsaságukat.

Az első versenyben, a Europeam Tour S2-ben Joy és Bella kezdett nagyon jól. Az első kanyarban a belső íven Zsüli azonban feljött és meg is előzte őket, majd magabiztosan megnyerte a futamot. Christina Bernath’s Assassin ezüstérmes lett, Moonlight-Hunter Lyreen’s Joy pedig bornzérmes.

A második futam a European Tour S1 volt, Holdem Bullet szinte kilőtt a startboxból, majd azonnal több hosszas előnyre tett szert. Az előnyét végig megtartotta és fölényes győzelmet aratott. A dobogó többi fokáért nagy harc alakult ki, végül Kengyelfutó Jet lett a második és Beat the clock a harmadik.

A nap harmadik megmérettetésében, a European Tour S0-ban Jessy, Futó Sky és Coming Soon ugrottak ki elsőnek a boxból, a favorit Godzilla kissé beragadt. Jessy és Futó Sky között nagy csata alakult ki, majd Jessy (Tico Fless Jessy) szerezte meg az elsőséget, Fehérhegyi Futó Sky futott be másodiknak, Moonlight-Hunter Coming Soon pedig harmadiknak.

A negyedik futamban, a European Tour A1-ben Penge és Mayki nagyon jól kezdett, az első kanyarba Penge (Cserihegyi Another Little Help) ért elsőként, majd nagyon ellépett a mezőnytől és óriási előnnyel nyerte a versenyt. Fehérhegyi Futó Power lett a második, Holló pedig a harmadik.

Az ötödik versenyben, a European Tour A0/A1-ben Jerry, Steed és Runtastic Butterfly ugrottak ki elsőnek a boxból, hármasuk között hamar csata alakult ki, majd Butterfly átvette a vezetést. Butterfly (Runtastic Butterfly) előnye egyre nőtt, végül fölényes győzelemmel nyerte meg a futamot. Moonlight-Hunter Lyreen’s Steed szerezte meg a dobogó második fokát, Sweeping Lights Raven pedig a harmadikat.

A nap utolsó futamában, a European Tour Lyreen Mover Díjban Jelly Flood-ot és Moonlight-Hunter Lyreen’s Sight-ot lejelentették, így csak négyen álltak starthoz. Champ ugrott ki elsőnek a boxból, de a többiek is hamar utolérték, ám a kanyarban kissé összetorlódtak, emiatt Don Juan és Excellent kissé lemaradtak. Champ (Springwell Champ) viszont megállíthatatlanul törte előre, nem is adta elsőségét, szép győzelemmel zárta a futamot. Kengyelfutó Etalon futott be a második helyre, Excellent pedig a harmadikra.

Fotó: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/ The Sighthound Photographer

SHARE THIS