/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mystic Maleficent, Blush Bird, Vain Hope, Golden Sea


A nap első futamában a kétéves Light Blue Sky szép stílusban veszítette el nyeretlenségét Kriskó Norberttel a nyergében, fél órával később az 1400 méteres Epsomi Hendikepben Turn Me On (Alberto Sanna) megszerezte pályafutása első győzelmét.
A kétéves kancák az 1300 méteres Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben mérték össze tudásukat. Mystic Maleficent a kanyarban már az első pozícióból fordult az egyenesre, pályarekordot futva ért haza Bakos Gábor idomár-lovassal!
A hölgyek versenyében, a Dámaverseny Hendikepben Sprinter és Parádi Vivien párosa bizonyult a legjobbnak.
A hároméves évjárat kanca kiválóságai a Magyar Kancadíjban mutatták meg képességüket, Ribárszki Sándor idomítottja, Blush Bird (Jaroslav Línek) nagyot küzdött a befutóban, visszaverte Impression (Mészáros Zsolt) és Dawn Hill (Stanislav Georgiev) támadását is, ezzel övé lett a dicsőség.
A 2000 méteres Mineral Hendikepben favorit győzelem született War Master (Stanislav Georgiev) révén.
A Nemzeti Galopp Liga állomásán, az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékversenyben hat lovat adtak indulónak. A startot követően Báthory (ifj. Kozma István) vezetett, majd a hároméves Vain Hope (Stanislav Georgiev) támadta, a szürke kanca erősebbnek bizonyult. Vain Hope, Báthory, Morita Menantie (Jaroslav Línek) lett a befutási sorrend.
A Németh Ferenc Emlékkupa IV. Futama Hendikepben Supergirl (Kelemen Zénó) galoppozott át elsőként a célvonalon.
A nap zárásaként a Kisbér Díj résztvevői álltak starthoz, a szaklap Charlie Firpo (Alberto Sanna) győzelmében bízott. Az egykori Derby nyerő Golden Sea (Stanislav Georgievvel) meggyőzően galoppozott, az egyenesre érve átvette a vezetést és ismét felért a dobogó legfelső fokára, a Derby óta először! Mögötte Kovács-Bakos Szilvia idomítottja, Charlie Firpo végzett, a harmadik helyet For You (Jaroslav Línek) szerezte meg.

Folytatás jövő vasárnap!

SHARE THIS