/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Tizedes a Szent István Díj győztese

Szeptember utolsó hétvégéjén is izgalmasabbnál izgalmasabb versenyeket láthattak a Kincsem Park látogatói!

A nap első futamában a kétéves Tormenta Pulpit (Gönczi Rebeka) veszítette el nyeretlenségét, fél órával később a Salty and Sweet istálló újonca, Grizzly (Vörös Georgina) könnyed start-cél győzelmet aratott, ezzel megszerezte pályafutása első győzelmét. Az 1400 méteres Regatta Díjban Melmet (Paizs Gábor) folytatta a menetelést, veretlenségét megőrizve ért fel a dobogó legfelső fokára. A nap negyedik futamában Coffe Bean szaladt át elsőként a célvonalon Stanislav Georgievvel a nyergében. A 96. Magyar Derby nyerőről, Esti Fényről elnevezett versenyben kilencen álltak starthoz, a szlovák Hazafi Díjban aratott győzelme után Centa (Gönczi Rebeka) meggyőző stílusban duplázott. A 2200 méteres Freddie Mercury Hendikepben Melioria (Jozef Parigál) nem talált legyőzőre.
A 2200 méteres Szent István Díjat 16:00-kor futották tizenkét indulóval. A befutóra érve szoros volt a verseny, a távoszlopon belül azonban Tizedes (Stanislav Georgiev) átvette a vezetést, Streif (ifj. Kozma István) és Gunsmoke (Mocsinka Vivien) is támadta, mindhiába. A Hitka Péter ménesében született négyéves herélt révén az Ötösbefutó istálló ünnepelhetett. A hétvége érdekessége, hogy Vince Béla tulajdonos Unika Vik révén szombaton megnyerte a napi főversenyt az ügetőn, vasárnap pedig a kiemelt versenyt a galoppon.
A nap zárásaként 1600 méteren futották a Global Gentl Hendikepet, Qngfu Panda és Mocsinka Vivien párosa bizonyult a legjobbnak.

Folytatás jövő vasárnap!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS