/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Európa Derby elődöntő eredmények

Hat izgalmas futamban mérték össze gyorsaságukat a szélsebes agarak péntek este.
Az első versenyben, az Európa Derby Sprint I. Elődöntőben Jaytee Milan kezdett a legjobban, majd vezető pozícióját végig megtartva, magabiztosan nyerte a futamot. Mögötte Bella (Bellatrix Brave Spirit) lett a második, Miss Danger pedig a harmadik.
A második megmérettetésben, az Európa Derby Sprint II. Elődöntőben Godzilla (Moonlight-Hunter Godzilla) kiválóan startolt és rögtön át is vette a vezetést. Fölényes előnnyel nyerte a futamot, szoros versenyben a dobogó többi fokáért Pedro (Beat the clock) futott be másodiknak, Moonlight-Hunter Lyreen’s Joy pedig harmadiknak.
A harmadik futamban, az Európa Derby Sprint III. Elődöntőben Evo nagyon jól kezdett, de Lexa gyorsan felfutott rá és elkezdte támadni. Evo (Kengyelfutó Evo) viszont nem hagyta magát és behúzta az első helyet, Lexa (Big Blood Lexa) lett a második, La Peregrina pedig a harmadik.
A negyedik versenyben, az Európa Derby 480m I. Elődöntőben Steed kezdett a legerősebben, a többiek a kanyarban kissé összetorlódtak, ami miatt Johnny, a favorit is kissé lemaradt. Steed (Moonlight-Hunter Lyreen’s Steed) azonban magabiztosan, végig vezetve megnyerte a futamot, mögötte hatalmas hajrával felfutva és nem sokkal lemaradva Stemgrove Black Fantasy ért be másodiknak, Uniqueness Black Jack pedig harmadiknak.
Az ötödik megmérettetésben, az Európa Derby 480m II. Elődöntőben Voice és Szöszi startolt a legjobban és hamar az élre álltak. Jelly Flood azonban a belső íven feljött melléjük, majd rákapcsolt és az utolsó métereken le is előzte ellenfeleit, ezzel megnyerve a futamot. Szöszi (Boynepark Cert) lett a második, Voice (Christina Bernath’s Contessa) pedig a harmadik.
A nap utolsó futamában, az Európa Derby 480m III. Elődöntőben Etalon, Don Juan és Champ kezdtek remekül, majd az első kanyar második felében Champ átvette a vezetést. Mögötte Etalon tartotta a lépést és erősen szorongatta Champ-et. Végül szinte fej-fej mellett értek haza, célfotó döntött, Etalon (Kengyelfutó Etalon) lett a győztes. Sprinwell Champ lépett fel a dobogó második fokára, Penge (Cserihegyi Another Little Help) pedig a harmadikra.

Találkozunk vasárnap, 18:00-tól döntő!

Fotó: Simkó Szilárd

SHARE THIS