/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Kengyelfutó Etalon az Európa Derby győztese

Rendkívül izgalmas versenynapnak lehettünk tanúti vasárnap este a Nemzeti Agárstadionban, az Európa Derby döntők napján.
Az első megmérettetésben, az Európa Derby Consolation-ban Miss Danger kezdett rendkívül jól és rögtön át is vette a vezetést. Az első kanyarban már jelentős előnyre tett szert, mögötte a többiek kissé összetorlódtak. Miss Danger magabiztosan nyerte a versenyt, Marshall (Beaming Marshall) ért fel a dobogó második fokára, Chilli (Stemgrove Chilli) pedig a harmadikra.
A második futam az Európa Derby Sprint Döntő volt. Jaytee Milan szinte kirobbant a startgépből, majd végig vezetve start-cél győzelemmel nyerte a futamot. Lexa (Big Blood Lexa) nagyon szépen felfutott a második helyre, Evo (Kengyelfutó Evo) pedig a harmadikra.
A harmadik verseny az Intivation 480m volt. Jerry rendkívül jól kezdett és nagyon hamar jelentős előnyre tett szert. Mögötte a mezőny az első kanyarban összetorlódott, majd öten szinte együtt haladtak végig. Jerry (Mashmad Bale) nagyon biztos győzelemmel húzta be a futamot, a második helyre hatalmasat futott Holló, a harmadik Omega (Kengyelfutó Omega) lett.
A negyedik futamban, az Európa Derby Consolation-ban Voice-t lejelentették, így csak öten álltak starthoz. Penge ugrott ki elsőnek a boxból, mögötte pedig Don Juan kezdett még nagyon jól. Penge (Cserihegyi Another Little Help) szinte rögtön az élre állt és nem adta elsőségét, magabiztosan nyerte a versenyt. A dobogó többi fokáért nagyot csatázott Don Juan és Raven, melyből Don Juan (Don Juan deMarco) lett ezüstérmes, Raven (Sweeping Lights Raven) bronzérmes.
A nap főfutamában, az Európa Derby Döntőben a hat kiváló agárból öten nagyon jól kezdtek, Champ elesett a startnál, majd onnan állt talpra, így jelentős hátrányba került. A többiek között azonban rendkívül szoros és izgalmas csata alakult ki, mindenkinek volt olyan pillanata, amikor vezetni tudott. Végül a hatalmas csatából Etalon (Kengyelfutó Etalon) került ki győztesen, ezzel megnyerve az Európa Derby Döntőt. A dobogó második fokára nem sokkal lemaradva Szöszi (Boynepark Cert) léphetett, a harmadikra pedig Jelly Flood.

SHARE THIS